Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından hayatın normale dönmesi için yürütülen çalışmalara sosyal destek de eklendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, evlenmek isteyen ancak ekonomik zorluklarla karşılaşan genç çiftlere yönelik evlilik desteği projesi kapsamında 230 genç çifte destek sağlanacağı açıklandı. Pilot uygulama, depremden etkilenen Adıyaman, Gaziantep (Nurdağı ve İslahiye), Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Osmaniye illeri ile Bartın, Karabük ve Zonguldak'ta gerçekleştiriyor.

Genç Çiftlere yönelik destek hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bilgi veren AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin “6 Şubat’ta en büyük yıkım ve can kaybının yaşandığı Nurdağı ve İslahiye ilçelerimizde hayatı normale döndürme çabalarımız her alanda olduğu gibi sosyal hizmetler alanında da devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Evlilik Desteği Detayları ve Başvuru Şartları Şu Şekilde;

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan bu destek, 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve 150.000 TL tutarında faizsiz kredi şeklinde olacak. Ayrıca, genç çiftlere evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek.

Proje kapsamında, başvuru yapmak isteyen genç çiftlerin sağlaması gereken şartlar şunlardır:

Her iki bireyin de T.C. vatandaşı olması.

Başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş aralığında olmaları.

6 Şubat 2023 tarihinde depremden etkilenen Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde ikamet ediyor olmaları ve başka bir ilde taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamaları.

Başvuru tarihinde resmi nikâh tarihine en az 2, en fazla 6 ay kalmış olması.

Aile Bakanlığı’nın sunduğu evlilik öncesi ve sonrası eğitim veya danışmanlık hizmetlerinden faydalanmayı taahhüt etmeleri.

Çiftlerin toplam gelirinin, asgari ücretin 2.3 katını aşmaması.

Devletin güvenliğine, anayasal düzene veya uyuşturucu ticaretine dair suçlardan kesinleşmiş mahkûmiyetlerinin bulunmaması.

Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan www.aile.gov.tr üzerinden yapılacak.

Kaynak: mansur yalvaç