Kahramanmaraş merkezli depremlerde koyunları telef olan Münevver Keser, devletin sağladığı destekle besiciliğe devam ederek sürüsünü yeniden büyüttü.

GAZİANTEP (AA) - Kahramanmaraş merkezli depremlere Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yakalanan ve ahırında 200 koyunu telef olan Münevver Keser, devlet desteğiyle besiciliğe devam ediyor. 6 Şubat 2023'te yaşanan depremlerde evleri yıkılan 24 yaşındaki Keser, ailesiyle birlikte enkaz altında kaldı. Kurtarılan aile, yıkılan evlerinin altındaki ahırda baktıkları 200 küçükbaş hayvanı kaybetti.

Koyunlari Telef Olan Kadin Besici Devlet Destegiyle Suru Sahibi Oldu 1-1

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hayvan kayıt sistemine kayıtlı besicilere sağladığı destek kapsamında, Keser'e kaybettiği hayvanların yerine geçen yıl 200 koyun verildi. Bu destekle yeniden besiciliğe başlayan Münevver Keser, doğumlarla hayvan sayısını 300'e çıkardı.

3. Kuşak Olarak Besiciliği Sürdürüyor:

Münevver Keser, ailesiyle birlikte hayvancılık yaptığını ve 7 yaşından beri bu işin içinde olduğunu belirtti. Besiciliği 3. kuşak olarak sürdüren Keser, depremin ardından kaybettiği hayvanlarını zor şartlarda yetiştirdiğini anlattı. Keser, "200 tane hayvanım evimin altında ahırdaydı. Hepsi yavrulamıştı ve doğum süreci bitmişti. O gece hepsi enkaz altında kaldı. Sesleri hâlâ kulağımda. Hayat bizim için durmuştu. Tarım ve Orman Bakanlığı bana 200 koyun verdi. Hepsine tek tek bakmak için uğraştım. Şu an 300 hayvanım var," dedi.

Hayvanlarını Çocuğu Gibi Görüyor:

Koyunlari Telef Olan Kadin Besici Devlet Destegiyle Suru Sahibi Oldu 1

Koyunlarını çok sevdiğini ve onlara çocukları gibi baktığını söyleyen Keser, "Suyunu, yemini dolduruyorum. Dışarı çıkarıp dolaştırıyorum. Hasta olanların ilaçlarını yapıyorum. Yaz olduğu için kırkım zamanı ve tek tek kırktım. Kışın işler daha zor oluyor. Babam rahatsız olduğu için mesleği ben üstlendim. 24 yaşında kendi işimin sahibi olmak çok güzel bir şey. Gençlerin de hayvancılığa yönelmesini isterim," ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Müdürü'nden Tebrik:

Koyunlari Telef Olan Kadin Besici Devlet Destegiyle Suru Sahibi Oldu 2

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, Münevver Keser'in gece gündüz demeden çalıştığını belirterek, "Küçükbaş hayvan sayısını 300'e çıkardı. Deprem bölgesinde hayvancılığın ve üretimin devam etmesi çok önemli. Bakanlığımızın destekleriyle üretime devam eden Münevver kardeşimi tebrik ediyorum," dedi.

Kaynak: AA