İlerleyen yaş ile birlikte daha çok ortaya çıkan hastalıklar hayat kalitesini olumsuz etkiliyor. Damarlarda ince ince biriken kolesterol zamanla tıkanıklığı tetikliyor. Osmanlı Devleti döneminden günümüze kadar gelen alternatif tıp yöntemleri güvenilir sonuçlar oluşturduğu gibi sağlığı doğal yollarla tedavi etmeyi de mümkün kılıyor. Damar sağlığını daha iyi hale getiren tıkanıklık oluşumunu engelleyen ve kolesterolü temizleyen o doğal gıda Gaziantepli ev hanımları tarafından birkaç malzeme ile kullanılır hale getiriliyor.

Damarların iç duvar kısımlarında biriken yağlar kolesterolü tetikliyor. Ardından plak oluşuyor. Plaklar damarların daralmasına ve kan akışının dolaylı yoldan kısıtlanmasına sebep oluyor. İleri seviyede arter kısımlarında sertleşme, daralma ve kalp krizi ya da felç gibi bir sağlık sorununa sebep olabilir. Sağlıksız beslenme, hareketsiz bir yaşam damar tıkanıklığının sebebi olarak görülüyor.

OSMANLI SARAYI’NIN ŞİFALI İŞTE O KARIŞIMI!

Diyabet ve yüksek tansiyon gibi kronik hastalıklar da bunu tetikleyebiliyor. Doymuş yağ asitleri damar tıkanıklığını arttıran faktörlerden bir diğeri hazır gıda ürünleri. Kolesterolü yükselterek damar sağlığını da yine olumsuz yönde etkiliyor. Genetik faktörleri de unutmamak gerek. Peki böyle bir durumda ne yapılabilir?

Sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak tek başına yeterli olmayabilir. Osmanlı Devleti döneminde sıklıkla kullanılan sağlığa şifa veren bir tarifi var. Öncelikle geniş bir kabın içerisine 10 diş ezilmiş sarımsak eklenir. Üzerine 5 adet limonun suyu sıkılarak iyice karıştırılır ve son olarak 500 miligram zeytinyağı eklenir.

Bu karışım bir cam şişe içerisine alınır. 10 gün içerisinde yayılarak tüketilebilir. Her gün yemeklerden önce bir yemek kaşığı alınması yeterli olacaktır. Sarımsak ve limonun etkisi vücuttaki yağ asitlerini parçalarken damarları korur.

Kaynak: Haber Merkezi