Yılmaz, “Ekonomik istikrarı sağlamak, sürdürülebilir büyümeyi destekleyecek politika ve reformlar önümüzdeki 3 yıl ekonominin yol haritasını oluşturacak. Orta Vadeli Programın amacı enflasyonun tek haneye düşürülmesi, yatırım, istihdam, üretim ve ihracatın artırılması, gelirin toplumun tüm kesimlerine adil dağıtılmasıdır. Yeni OVP dönemi Türkiye'nin ekonomik yapısını güçlendirmek ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için atılacak önemli adımları kapsamaktadır. 2024'te bölgemizde artan gerilimlerin etkisiyle, büyümenin yüzde 3,5 oranında gerçekleşmesi beklenmektedir” ifadelerini kullandı.

MEMNUNİYET VERİCİ

Ovp (1)

Cevdet Yılmaz tarafından yapılan açıklamaların ardından Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, Cevdet Yılmaz'ın açıkladığı,2025-2027 yıllarını kapsayacak Orta Vadeli Program (OVP) değerlendirdi. Ünverdi, “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'ın açıkladığı,2025-2027 yıllarını kapsayacak Orta Vadeli Program (OVP) ile üretim, yatırım, ihracat ve istihdamı destekleyecek politikaların gündemde olması, sürdürülebilir büyüme için yapısal reformlara odaklanılması memnuniyet verici” dedi.

SANAYİCİLER OLARAK ÖNEMLİ BULUYORUZ

Ovp (2)

Ünverdi, “Orta Vadeli Program'da üzerinde durulan enflasyonla mücadele, beşeri sermayenin güçlendirilmesi, yerli üretim, Ar-Ge yatırımları, yenilikçi teknolojik yatırımlar, yeşil ve dijital dönüşüm ile sürdürülebilirlik başlıklarını da sanayiciler olarak önemli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ovp (3)

Ünverdi, “Finansmana erişim ve kredi maliyetleri konusunda sanayiciler olarak ivedi çözümler beklediğimizi de belirtmek istiyorum. Güncellenen OVP'nin ülke ekonomimiz için hayırlı olmasını diliyor, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Mehmet Fener