HÜDA PAR Genel Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, “Gaziantep'imizin önemli geçim kaynaklarından olan Antep fıstığında hasat başladı ama çiftçimiz yine fiyat konusunda hayal kırıklığına uğradı.” dedi.

Türkiye'de fıstık üretiminin önde gelen illerinden Gaziantep'te baklavada kullanılan "boz" fıstık hasadı başladı.

Hasat için tarlaların yolunu tutan çiftçilerin düşük fiyat nedeniyle hayal kırıklığına uğradığına dikkat çeken HÜDA PAR Genel Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, yüksek rekolteden memnun olan çiftçinin, fiyatta ise umduğunu bulamadığını belirtti.

Gaziantep Milletvekilinden Hükümete Fıstık Çağrısı (1)

“Çiftçi mağdur ediliyor”

Türkiye’nin fıstık üretiminin büyük bir kısmını karşılayan Gaziantep’te çiftçinin emeğinin karşılığını alabilmesi için taban fiyatın belirlenmesi gerektiğini belirten Milletvekili Demir, “Daha önce Güneydoğu Birlik üzerinden merkezi bir fiyat belirlenirken bu birlik kaldırıldığı için fiyat suistimal ediliyor ve çiftçi mağdur ediliyor. Kendilerinden alındıktan sonra bir anda ürün fiyatının ikiye üçe katlandığından şikayet eden üreticiler, devletin kendilerine sahip çakmasını istedi. Enflasyonun üç dört kat arttığı bir konjonktürde çiftçi büyük mağduriyet yaşıyor. Bu önlenmeli, çiftçinin tüccarın ve tüketicinin birlikte kazandığı bir düzenleme getirilmelidir.” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ