Gaziantep’te ayakkabı ve terlik üreticilerinin yeni hedefi ABD pazarı… TAYSAN Başkanı Ahmet Güven, 2025 yılında ABD Pazarına gireceklerini söyledi.

Gaziantep, 2025 yılında ABD Pazarına giriyor

Gaziantep ayakkabı ve terlik sektörünün yeni hedefi ABD Pazarı. Gaziantepli ayakkabı ve terlik üreticilerinin yeni hedefinin ABD Pazarı olduğunu aktaran Terlik, Ayakkabı ve Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAN) Başkanı Ahmet Güven, Gaziantep Sanayi Odası çatısı altında 2025 yılında ABD Pazarına gireceklerini söyledi.

Gaziantep Ayakkabı Ve Terlik Sektörü Abd Pazarına Giriyor (2)

Güven, “Gaziantep, Ayakkabı Üretim merkezi olmasının yanı sıra dünyada en fazla terlik üretimi yapan şehir konumundadır. Bir haftalık üretimimiz ile tüm Türkiye’yi giydirebilecek durumdayız. Gaziantep’ten dünyanın pek çok noktasına terlik satıyoruz. Ayakkabı ve Terlik sektörü olarak yer almadığımız tek pazar ABD. Sektör olarak, Gaziantep Sanayi Odası çatısı altında Ur-Ge Programı ile birlikte ilk kez Amerika’da bir fuara katılacağız ve ABD Pazarına gireceğiz” dedi.

 Gaziantep’te Ayakkabı ve Terlik Sektöründe 300 firmanın faaliyet gösterdiğini anlatan Güven, “Sektör olarak yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. ABD’de pazarına giriş ile birlikte hem pazar ağımız hem de istihdamımız artacak’’ dedi.

Kaynak: EKONOMİM