Gaziantep Anka Hastanesi, Sahte İş Başvurularına Karşı Vatandaşları Uyardı

Gaziantep Anka Hastanesi, son dönemde hastane ismi kullanılarak gerçekleştirilen dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Hastane yetkilileri, sahte iş başvurusu taleplerine karşı vatandaşları uyararak, resmi kanallar dışında hiçbir başvurunun geçerli olmadığını vurguladı.

Dolandırıcılık Şikayetleri Arttı

Gaziantep Anka Hastanesi Dolandiricilik Uyarisi

Gaziantep Anka Hastanesi Genel Müdürü Dr. Av. Cengiz Bayram, son zamanlarda hastanelerinin adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin birçok şikayet aldıklarını ifade etti. Bayram, vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Sahte İş Başvurusu Talepleri

Konu ile ilgili açıklama yapan Dr. Av. Cengiz Bayram, dolandırıcıların hastanenin adıyla insanları arayarak sahte iş başvurusu onaylandığını ve başvurunun tamamlanması için telefona gönderilen linke tıklanarak kişisel bilgilerin girilmesi gerektiğini söylediklerini belirtti. Bayram, "Bize gelen şikayetler üzerine dolandırıcılık girişiminden haberdar olduk. Bizim ismimizle insanları arayan dolandırıcılar, iş başvurusu yapıldığı ve başvurunun onaylandığını, başvurunun tamamlanması için telefona gönderilen linke tıklayıp kişisel bilgilerin girilmesi gerektiğini belirtmişler. Bununla ilgili hastanemize bir iş başvurularının olmadığını belirterek bizi arayanlar, dolandırıcılık ile ilgili şüphelerini belirttiler," dedi.

Resmi Kanallar Dışında Başvuru Yapmayın

Gaziantep Anka Hastanesi Dolandiricilik Uyarisi Yapti

Bayram, vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaya çağırarak, şüpheli durumlarda hastaneyi bilgilendirmelerini istedi. "Lütfen bu tür aramalara ve kişisel bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın. Şüpheli durumlarda hemen bizi bilgilendirin. Hastanemizle ilgili iş başvuruları sadece resmi kanallarımızdan yapılmaktadır," şeklinde konuştu.

Sonuç olarak bu tür dolandırıcılık girişimlerinin artış göstermesi, vatandaşların dikkatli olmasının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Resmi kurumların ismini kullanarak yapılan dolandırıcılıklar, özellikle kişisel bilgilerin çalınmasına ve maddi kayıplara neden olabiliyor. Gaziantep Anka Hastanesi’nin bu uyarısı, vatandaşların bilinçlenmesi ve sahte başvurulara karşı temkinli olmaları açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: İHA