Türkiye'de 2015 senesinde yöresel mutfağı ile ilgili Gastronomi unvanını almaya hak kazanan Gaziantep yıllardır bu unvan ile anılmaya başladı. Şehrin tanıtımında ve turist çekmekte önemli bir yer kaplayan Gastronomi yerel halka ise aynı etkiyi göstermedi. 


Hem Gastronomi unvanı aldıktan sonra hem de enflasyon nedeniyle şehirdeki yöresel lezzetlerin fiyatında büyük bir artış meydana geldi. Bu durumu fırsat bilen bazı esnaflar ise fiyatları 2-3 katına çıkardı. 

euX96CPqy0ivqO2vmfs9xQ

HALK İKİYE BÖLÜNDÜ!


Kentin tanıtımında önemli bir rol oynayan Gastronomiden yana şikayetçi olmayan yerel halk  “GastroAntep gibi etkinlikler şehrimizin tanıtılmasına itirazımız yok. Ama şehirde yaşayanları da düşünmek gerekiyor. Gaziantep Gastronomi şehri olduktan sonra pahalı bir şehir haline dönüştü. Nohut dürümü 60 TL, bir ciğer dürümü 125 TL, bir bardak çay 30 TL, bir fincan kahve 75 TL oldu. ” dediler. 

ÖNLEM ALINMALI!

"Gastronomi kenti" ve "GastroAntep" gibi etkinlikleri fırsat bilen esnafın ve işletmelerin denetlenmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar "Belediyeler ve valiliğin bu duruma bir önlem almasını istiyoruz, kendi şehrimizde kendi lezzetlerimize uzak kaldık" dediler.