Gaziantep'te fırın yemeklerinin vazgeçilmezlerinde olan patlıcan kebabı mangalda yapılınca tadı bam başka oluyor. İşte sizler için mangalda patlıcan kebabı tarifi:


MANGALDA PATLICAN KEBABI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

ekran-resmi-2023-06-25-201654


3 kilo patlıcan
1 kilo kıyma
tuz
karabiber
pulbiber
kebap şişleri

MANGAL PATLICAN KEBABI NASIL YAPILIR?

610e715c4e3fe10008605b6f

1- Patlıcanlarımızı alalım ve yıkayalım. Sonra kıymamıza baharatımızı bırakalım ve iyice yoğuralım, yanımıza bir kaseye su bırakalım ve arada yardım alalım ki elimize yapışmasın.
2- Sonra patlıcanların baş ve uç kısımlarını keselim ve üçe bölelim.
3- Sonra şeklini bozmadan kebap şişine takalım ve aralarına köfte kıymalarımızı bırakalım ve üstüne yine patlıcan yine kıyma şeklinde hazırlayalım.
4- Sonra mangalımızı yakalım ve ateşimiz hazır olunca sırayla dizip pişirelim ve bir tepsiye çekelim.
5- Üstünü örtüp biraz terletelim ve sıcakken servis yapalım, terletmemizin amacı kabukları çok kolay soyulur.
6- İstenirse üzerine domates ve biber pişirilir bu yemek Antep yöresinin vazgeçilmezidir.