İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı tepki göstermek ve Filistin halkıyla dayanışma göstermek için “Filistin’de Soykırıma Dur De” temalı bir eylem başlatıldı. Eylem kapsamında, katılımcılar Filistin bayrağı renklerinde kokart takarak, İsrail’in işlediği insanlık suçlarına dikkat çekti.

Eylemin ilk ayağı, Vedat Topçuoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Eğitim çalışanları, öğrenciler ve velilerin katıldığı eylemde, Filistinlilere destek mesajları verildi. Eyleme, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gök de katılarak, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Gök, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Katil İsrail ve ABD başta olmak üzere Batılı emperyalistlerin Gazze’de gerçekleştirdiği soykırıma karşı farkındalığı artırmak ve Filistin halkıyla dayanışmamızı göstermek amacıyla Filistin’de #SoykırımaDurDe temalı kokart takma eylemimizi Vedat Topçuoğlu MTAL’de başlattık. Eğitim çalışanı kardeşlerimizle hasbihal eyledik.”

Eylem, önümüzdeki günlerde diğer okul ve kurumlarda da devam edecek. Eylemde kullanılan kokartlar, Memur-Sen’in internet sitesinden indirilebilecek.

Aylin Cıkcık