Fenerbahçe, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu'nun son iki yıl ve bu sezonun ilk 8 haftasında yaşanan tartışmalı hakem pozisyonlarının bağımsız otoriteler tarafından değerlendirilmesi teklifine olumlu yanıt verdi.

Galatasaray yöneticisi Hatipoğlu, "Son iki yıl ve bu sezonun ilk 8 haftası dahil, tüm tartışmalı pozisyonlar kulüplerin kabul edeceği otoriteler tarafından değerlendirilsin. Hangi takım hakem hatalarından ne kadar puan kazanmış, ne kadar puan kaybetmiş, çıksın. O zaman gerçekler ortaya çıkar." şeklinde bir öneride bulunmuştu.

Fenerbahce Galatasaray Ortak

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, bu teklifi kabul ettikleri ve ivedilikle bu sezondan başlayarak ilk 8 haftanın değerlendirmesini yapmaya hazır oldukları belirtildi. Açıklamada, "İstedikleri isimleri belirleyerek bu teklifi hayata geçirmek için en kısa sürede kendileriyle diyalog ve görüşme dahil her adımı atmaya hazır olduğumuzu tüm kamuoyuna vurguluyoruz." denildi. Sarı-lacivertli kulüp, bu sayede şampiyonluk yarışında Türk futbol tarihinin unutulmaz skandallarının ve kritik dönemeçlerde yaşanan hakem hatalarının açıklığa kavuşacağına inandıklarını ifade etti.

İbrahim Hatipoğlu Ne Demişti?

Galatasaray Fenerbahçe Derbisinin Hakemi Belli Oldu (1)

İbrahim Hatipoğlu, hakem hataları hakkında yaptığı açıklamada, "Son iki sezondur hakemler ile Galatasaray arasında yaşananlar tartışıldı. Bizim şöyle bir tezimiz var: Son iki yıldaki tüm pozisyonlar, kabul edecekleri bir otorite tarafından değerlendirilsin. Kim ne kadar puan kazanmış veya kaybetmiş hesaplansın. O zaman gerçekler ortaya çıkar." ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe Beşiktaş Derbisinin Var Hakemi Belli Oldu

Özetle Fenerbahçe'nin bu teklifi kabul etmesi, Türk futbolunda adaletin sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Her iki kulüp de, tartışmalı pozisyonların bağımsız otoritelerce incelenmesiyle, daha şeffaf ve adil bir futbol ortamının yaratılabileceğine inanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi