Dünya ve Türkiye’de çeşitli nedenler ile toplatılan ürünler arasına bir yenisi daha eklendi.

Alınan bilgiye göre Almanya’ya ihraç edilen son kullanma tarihi 31 Aralık 2024 olan 250 250gr'lık yaprak kayısı kutuları üzerinde alerjisi olanlar için sağlık risklerine yol açabilecek sülfite ilişkin bir uyarı bulunmadığı gerekçesiyle tüm marketlerden toplatılıyor.

Faydalarıyla Bilinen O Ürün Marketlerden Toplatılıyor: Nedeni Belli Oldu

Kayısıları ihraç eden şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada müşterilerin satın aldıkları ürünleri fatura olmaksızın iade ederek ücretlerini geri alabileceklerini belirtildi.

SÜLFİT NEDİR

Sülfit, kükürt dioksit ve ilgili bileşenler olan sülfür dioksit (SO₂) ve sülfit tuzlarını içeren bir grup kimyasal bileşiktir. Sülfitler, birçok gıda ve içecek türünde koruyucu olarak kullanılır ve özellikle şarap ve kuru meyvelerde yaygındır. Sülfitler, oksidasyonu önleyerek ve mikrobiyal büyümeyi durdurarak gıdaların raf ömrünü uzatır.

Ancak, bazı kişilerde sülfitlere karşı alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Bu reaksiyonlar arasında cilt döküntüleri, solunum zorlukları, mide bulantısı ve anafilaksi gibi ciddi durumlar bulunabilir. Özellikle astım hastaları sülfitlere karşı daha duyarlı olabilir ve bu kimyasallar solunum problemlerini tetikleyebilir.

Kaynak: KAMU SON HABER