Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca 14-22 Eylül'de gerçekleştirilecek festivale, Yunanistan, İspanya, Belçika ve İtalya gibi ülkelerden Michelin yıldızlı şefler katılacak.

Yerli ve yabancı şeflerin düzenleyeceği workshop ve etkinliklerle şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtımı yapılacak.

Organizasyonda birçok panel, söyleşi, tiyatro, gezi, sergi ve konser yer alacak.

Kentte yetişen birçok coğrafi işaretli ürünle yemek yapacak şefler hem şehrin ürünlerini hem de yemeklerini tatma fırsatı bulacak. Gastronomi şehrindeki ustalardan yemeklerin yapım aşamalarını öğrenecek şefler, bu yeni lezzetleri ülkelerinde de tanıtacak.

Festival Park alanında düzenlenecek etkinlikte ziyaretçilere yöresel lezzetler ikram edilecek.

Gastorantep Kültür Yolu Festivali açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde yapılacak Gastorantep Kültür Yolu Festivali için basın toplantısı düzenlendi.  

25 Aralık Panorama Müzesi Konferans Salonu’nda düzenlenen basın toplantıya: Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Baklavacılar ve Kafeteryacılar Esnaf ve Sanatkârları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Katmerci ile oda başkanları da katıldı.

Toplantıda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, özel açıklamalarda bulundu.

İşte Fatma Şahin’in konuşmasının satır başları:

Bu coğrafyada bizim çok çalışmaktan başka çaremiz yok.

İpek yolunu Kalkınma yoluna, Baharat yolunu şifa yoluna dönüştürmüş bir şehrin emanetçileriyiz.

Gaziantep’in dünyaya başlayacağı başka bir sözü var. O yüzden bu yıl Gastro ekonomi diyoruz. Çünkü Gastro ekonomi dediğimiz şey aile ekonomisidir.

Zorluklarla dolu bu coğrafyada iki tercihimiz var. Ya kendimiz çalışıp kendimiz pişirip kendimiz yiyeceğiz, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bunu hep yaptık.

Gastorantep şehir ekonomisidir. O yüzden bu şehirde sağlık, yayla, kanyon ve karavan turizminde de yeni başkent yapma iradesi, azim ve kararlılığındayız.

Kaynak: BAHRİ UÇAR