Evde sarmaları yiyerek kilo vermezsiniz ama bu hareketler kilo kaybettirme garantili. Haydi hanımlar yatmak yok kımıldanma zamanı.

Evde egzersiz yapmak bazı hastalıkların iyileşmesine katkı sağlar. Bağışıklığı güçlendirir, vücuda direnç sağlar. Tip 2 diyabet, Dislipidemi, Hipertansiyon, Kalp ve damar rahatsızlıkları, Fibromiyalji, Depresyon örnek olarak verilebilir.

Evde spor yapmak kas yapar mı?

Profesyonel ekipman ya da direnç kullanmadan kazanabilecek kas kütlesi sınırlıdır, ancak güvenli ve dengeli bir şekilde kas geliştirmek isteyen kişiler için evde çalışmak oldukça faydalı ve kolaydır.

Evde hangi sporlar yapılır?

BLOG

1. Pilates. 21. yüzyılın en etkili egzersiz sistemi olarak görülen pilates, aslında hiçbir ekipman olmadan ve evde de uygulayabileceğiniz bir egzersiz türüdür. ...

Yoga. Evde yapabileceğiniz bir diğer egzersiz türü ise yoga olarak karşımıza çıkar. ...

3. Kardiyo. ...

4. Fitness. ...

5. Koşu. ...

İp atlama. ...

7. Spinning. ...

8. Zumba.

Evde spor yaparak zayıflamak mümkün mü?

Evde spor yaparak zayıflamak elbette mümkündür. Fakat çoğu insan kendisini belli bir disipline sokma konusunda başarısız olduğu için, bunun mümkün olmadığını düşünür. Aslında belli bir program, egzersiz konusunda yapabileceğiniz ufak çaplı araştırmalar ve doğru aletler ile evde spor yaparak zayıflayabilirsiniz.

Ev işi spor yerine geçer mi?

Ev işleri maalesef kendi başlarına yeterli bir egzersiz oluşturmuyor. İnternet üzerinde ev işi yaparken yakılan kalorilerle ilgili bazı yazılar bulabilirsiniz ancak işin uzmanlarına sorarsak*, ev işlerini tek başına egzersiz olarak kabul etmenin doğru olmadığını öğrenebiliriz.

Evde kaç gün spor yapılmalı?

Daha kısa sürede yapmak istiyorsanız yoğunluğu artırabilirsiniz. Haftada 3 gün 20 dakikalık yüksek yoğunluklu egzersiz yapabilirsiniz. “Spor kaç günde bir yapılmalı?” diye düşünüyorsanız, egzersizi haftada 2 gün ara vererek yapmak önerilir. Ancak her gün spor yapmak rutin açısından da daha çok tercih edilir.

Editör: Mehmet FENER