Hello meditasyon severler aramız da olduğunuzu biliyoruz. Meditasyon bir ruh sporudur. Ruhunuzu dinlendirip kendi benliğinize dönmenizi sağlar. Gelin meditasyon türlerini mercek altına alalım.

Zen meditasyonu ne demek?

Budist inancının temelini meydana getiren Zen meditasyonu, belli başlı duruş pozisyonlarına hakim olarak yapılan ve kişide arınma hissi oluşturan bir yöntemdir. Sessiz bir ortamda yapılması gereken Zen meditasyon sayesinde kendinizi çok daha zinde ve farkındalık anlamında güçlü hissedebilirsiniz.

Metta meditasyon nasıl yapılır?

Önce kişinin kendisi ışık olmalıdır ki diğerlerinin önünü aydınlatsın. Metta meditasyonu yapılırken kişi kendini hayal ederek; mutlu olayım, iyi olayım, emniyette olayım, huzur ve güven içinde olayım diyerek içinden veya dışından bu sözleri tekrar etmelidir.

Vedik meditasyon ne demek?

Vedik Meditasyon, parasempatik sinir sistemini harekete geçirir ve gevşeme ve gençleşmeyi yönetir. Vücudun tamamen rahatlamasına yardımcı olur ve vücuttaki stres kimyasallarını azaltarak daha iyi ve daha derin uyumamıza yardımcı olur.

Psikolojik meditasyon nedir?

Kişinin iç huzur, sükunet ve değişik bilinç halleri elde etmesini ve öz varlığına ulaşmasını sağlayan zihnini denetleme teknikleri ve deneyimleri olarak tanımlanır. Bir inanç türü veya dinsel bir ritüel değil; beden, ruh ve zihni şifalandırma yöntemi olarak kabul edilir.

Meditasyonla neler yapılabilir?

Meditasyon sırasında dikkati odaklar ve zihni dolduran ve gerilip strese neden olunan düşünce akışı ortadan kaldırılır. Bu süreç sonunda fiziksel ve duygusal olarak refah artışı yaşanır. Seçilen meditasyon çeşidine bağlı olarak rahatlamak, kaygı ve stresi azaltmak için meditasyon yapılabilir.

Editör: Mehmet FENER