MALZEMELER

75 gram yumurta akı (bayat)

75 gram toz badem

150 gram pudra şekeri (mümkünse katkısız)

30 gram normal toz şeker

10 gram şekersiz kakao

1 çay kaşığı tuz

Ganaj Kreması İçin:

100 gr sütlü çikolata

100 gram krema

TARİF

İlk olarak krema için, sıvı krema sos tenceresine alınır ve kaynama noktasına gelince içine çikolatalar ilave edilir, eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır.

İlk başlarda sıvı olan krema, siz makaronlarınızı yapana kadar buzdolabında çokokrem kıvamına gelecektir.

Makaron için, yumurta akları bir fiske tuz ile birlikte cam kasede düşük devirde çırpılmaya başlanır.

Köpüklenme olunca, toz şeker, 5 sefer de ilave edilir.

Yüksek devirde traş köpüğü kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edilir. (bu kısımda gıda boyası ile renklendirme yapabilirsiniz)

Birlikte Robottan ve elekten geçirilen badem, kakao ve pudra şekerinin yarısı merenge eklenir ve alttan üste doğru aklar ezilmeden hassas hareketlerle karıştırılır.

Daha sonra diğer yarısı eklenir ve aynı şekilde karıştırılır.

Sıkma poşetine doldurulan makaron karışımı yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla 1 TL büyüklüğünde sıkılır ve 30 dakika kurutulur.

Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirilir.

Soğuyunca yerinden çıkartılır ve eşleştirilir.

Aralarına ganaj kreması sürülür ve 1 gün sonra servis yapılır.

Bu ölçülerden 35 tek, 12 -13 adet çift makaron çıkıyor.

Editör: Mehmet FENER