Evde bakım hizmetlerinin avantajı, sağlık ve kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılamaktır. Daha kolay ve rahat bir hizmettir. Ayrıca bireyi rahat ettirmek amacıyla profesyonel destek sağlayan hizmetlerdir. Hastaların ve yaşlı bireylerin kendi evlerinde, ailelerinin yanında rahat bir ortamda bakım görmeleri demek oldukça konforlu  olmak demektir. Bu da bakım alanın avantajınadır.  

1.  Kişisel ve Bireysel Bakım

Kişisel ve bireysel bakım özel bir hizmettir. Bireyler evde bakım isteyebilirler. Her ihtiyaca uygun bakım hizmeti mevcuttur. Yaşlı bakıcısı veya çocuk bakıcısı gibi işler vardır. İhtiyacınıza uygun hizmeti alabilirsiniz. Evde bakımı genelde yaşlılar tercih  eder. Bir hastalığınız varsa evde bakım iyi gelecektir. Aile üyeleriniz de bakıcılarla anlaşmalıdır. Bakıcıların saygı çerçevesinde hizmet sunması esastır. Bakım alan bireyin ihtiyaçları öncelenmelidir. Bakım alan bireyin sağlığı önemsenmelidir. Hasta veya yaşlı bireyin psikolojisini bozacak unsurlara yer verilmemelidir. Sizler de güvenilir adaylarla çalışabilirsiniz. Bakıcılarla çalışmak için tercihinizi doğru bakıcılardan yana kullanın.

3A

1.1.      Özelleştirilmiş Bakım Planları

Kişiye özel bakım planlarının oluşturulabilmesi için evde bakım verilir. Çünkü herkesin ihtiyaçları farklıdır. Her bakım planı her bireye uymaz. Sağlıkçılar eve gelip hastanın ihtiyaçlarını ve yaşam koşullarını değerlendirerek, kişiselleştirilmiş bir bakım planı mutlaka oluştururlar. Planlamalarda kişinin özel sağlık durumunu, ilaç gereksinimlerini, günlük aktiviteleri baz almak gerekir. Ayrıca bireyin ne istediği de bakım planında önemidir. Her hizmet herkese hitap etmez.

1.2 Bireysel İhtiyaçların Karşılanması

Bireylerin özel ihtiyaçlarını doğrudan karşılamak için evde bakı verilir. Bu sistem tamamen kişiye özeldir. Ayrıca evde bakım hizmeti alacaksanız, güvenilir bakıcıyla çalışmalısınız. Bu süreçte kişisel hijyen, yemek hazırlama, ilaç yönetimi gibi günlük ihtiyaçları bakıcı yönetir. Bireye özel bakım hizmeti olan evde bakım hizmetleri, bireylerin sosyal ve duygusal ihtiyaçlarına yönelik bir planı da kapsar. Bu hizmet bireyin memnuniyetini esas alır.

2.  Rahat ve Güvenli Ortam

Evde bakım rahat ve güvenli bir ortam sunar. Kişinin daha konforlu yaşamasını sağlar. Bakıcı mutlaka güvenilir olmalıdır. Kişinin ihtiyacı olan günlük bakımı, bakıcı sağlar. Evde bakıcı hastanın yemesi içmesiyle de yakinen ilgilenir. Aile sıcaklığı  sunması için evde bakım tercih edilir. Güvenilir bir ortamda bakım hizmeti almak önemlidir. Duygusal olarak güvende hissetmek isteyenler evde bakım alabilir. Bakıcılar acil durumları yönetmelidir. Evde bakım alan hastanın krizlerine çözüm bulmak gerekir.

3C

2.1. Kendi Evinde Bakım

Evde bakım hizmetlerinde hastaların ve yaşlı bireylerin kendi evlerinde bakılabilmesi icap eder. Ev, konforlu bir ortamdır. Ayrıca ev, kişilerin rahatlıkla kendilerini ifade edebildiği bir yerdir. Günlük yaşamlarını sürdürebildiği bir mekân olan ev kişilerin rahatça bakım alabildiği bir ortamdır.  Evde bakım psikolojiye iyi gelir.  Kişilere alıştıkları ortam  rahatlığı verin. Evde bakım rahat olmak isteyen hastalar içindir. Bakıcıya güven duyulmalıdır. Ailelerin de evde olması bakım alacak kişiye motivasyon olur. Aile üyeleri de bakıcılarla anlaşmalıdır. Bakıcılar saygılı olmalıdır.

 2.2. Aile ve Yakınlarla Birlikte Olma

Hastaların ve yaşlı bireylerin kendi evlerinde bakım alabilmesi ayrıca aile üyeleriyle birlikte kalmalarını da sağlar. Misal hastanede bakım alsaydınız aile üyelerinizden uzak olacaktınız. Kendi evinizde çocuğunuz, aileniz evde olur. Evde bakım almak, ev rahatında yaşamayı getirir. Bakıcılar, hastalara yeme içme ve uyku desteği sağlar. İlaç alan hastalara ilaç saatinde ilaç verilmelidir. İhtiyaçlarınıza uygun hizmet için evde bakım alın. Rutin doktor kontrollerinize yine gidersiniz. Ancak evde bakımda evde konforlu bir yaşam sürmeye olanak tanınacaktır. Günlük düzeniniz bozulmadan evde bakım alabilirsiniz.

3.  Maliyet ve Ekonomik Avantajlar

Ekonomik açıdan evde bakım daha uygundur. Kendi evinizde bakım alabilirsiniz. Hasta veya yaşlı bakım hizmetlerinde evde bakım çok tercih  edilir. Evde  bakım hizmetleri bireyler için avantajlıdır. Sağlık harcamalarınız düşsün istiyorsanız evde bakım hizmeti alın. Bakım hizmeti alacak üyenin de  bakıcıya alışması gerekir. Bakım hizmeti alırken dikkatli olunmalıdır.

3B
 3.1.Hastane Masraflarının Azaltılması

Evde bakım hastane ve kliniklerdeki masraflarınızı azaltır. Hastanelerde kalış süresi uzadıkça maliyet de artar. Evde bakım ev konforunda maliyetsiz bakımdır. Uzun süre hastanede kalmak psikolojiyi de bozar. Üyelerin kendi evlerinde güvende bakılmaları esastır. Tercih eden üyeler evde bakım hizmeti alsınlar. Bu süreç, hastaların kendi konfor alanlarında kalmalarını sağlar. Hem de evde sağlık hizmeti almasını sağlayarak, hastane veya diğer kurumsal ortamlardaki stresi yaşamamayı sağlar. Evde bakım demek stres faktörlerini ortadan kaldırmak demektir. 
 3.2. Esneklik ve Uygun Fiyatlı Seçenekler

Esneklik ve uygun fiyatlı seçenekleri evde bakımda bulabilirsiniz. Verilen hizmet, hastanın ihtiyaçlarına ve bütçesine göre şekillendirileceği için daha avantajlıdır. Belki hastada birkaç saat bile evde bakım yeterlidir. Gündüzlü veya yatılı olarak evde bakım seçenekleri vardır. Örneğin bazen ilaç içen hastaların da ilaç takibi yapılmalıdır. Evde bakım rahattır. Bakıcıların da fiyat taleplerini dikkatlice analiz  edin. Aileniz de sizin bakım sürecine aktif olarak katılabilir. Evde olduğunuz için bağınız kopmadan bakım hizmeti alabilirsiniz. Ailelerin desteği bakımda  önemlidir. Bakıcıdan isteklerinizi hemen yerine getirdiğini görebilirsiniz. Bakıcı yanınızda evde yatılı da kalabilir.

4.  Profesyonel ve Kaliteli Hizmetler

Deneyimli bakıcılar evde profesyonel bakım sunar. Referanslar aracılığıyla aradığınız bakıcıyı bulabilirsiniz. Evde bakıcı tamamen sizin isteklerinize göre aksiyon alır. Bu durumda  ödenen ücrete göre alınan hizmetten elde edilen doyum çok fazla olur. İlk baştan anlaştığınız bakıcıyla anlaşma şartlarını konuşun. Yaşam kalitenizi artırmak için evde bakım alabilirsiniz. Rahat ve güvenli bir ortam sağlamak isteyenler eve gelecek bir bakıcıyla anlaşabilir. Ekonomik açıdan daha avantajlıdır. Size uygun bakıcılarla çalışın. Bakıcıların ailenizle anlaşmaları önemlidir. Evde bakım hizmetleri, esneklik sunar. Ayrıca uygun fiyatlı seçenekler sunar. Hizmetlerin süresi de fiyatı etkiler. Hizmetin kapsamının ne olduğu önemlidir. Bakıcının en az 3 yıl deneyimli olmasını isteyin. Çünkü iş bilen bakıcı geçmiş tecrübelerinden de yararlanacaktır. Kimin neye ihtiyacı olduğunu bilecektir. Bu sebeple profesyonel  bakıcılarla çalışın.

4.1. Deneyimli Bakıcılar

Alanında deneyimli ve uzman bakıcılarla çalışmak için evde bakım hizmetlerini tercih edebilirsiniz. Evde bakım verenler profesyonel sağlık hizmeti sunan kişilerdir. Hemşireler, sağlık teknisyenleri ve diğer sağlık uzmanları evde bakımda rol oynar. Gereken tıbbi müdahaleler için sağlık profesyonellerini tercih edin. Evde bakım için çalışacağınız kişileri referans yoluyla bulabilirsiniz. Deneyimli bakıcılar, hasta psikolojisinden anlamaktadır. Deneyimli bakıcılar evin düzenine de saygı duyar. Bakıcının aile kültürünüze  uyumlu olmasına özen gösterin. Bakım alacak üyenizin de bakıcıyı sevmesi lazım.                                            
 4.2. Sürekli Takip ve Destek

Devamlı bir takip ve destek arıyorsanız, kesinlikle evde bakım hizmetlerini tercih edin. Herhangi değişimde bakıcı hemen müdahale eder. Takip durumunun sürekli olması anlık bir  sağlık sorununu da çözmeyi sağlar. Hızlıca sorunlara çözüm bulmak için evde bakım hizmeti alınız. Her an bakıcı sizinle evde ilgilenir. Doktora gidilmesi gerekirse de bakıcılar götürür. Evde takip bireye tavsiyeler sunar. Aileler de sürece  alışır. Bakıcının günlük hizmetlerinden aileler de haberdar olur. Hasta birine verilen sürekli destek onun hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

Kaynak: Haber Merkezi