Deniz Akkaya'ya 4 Ay 27 Gün Hapis Cezası: Kızına Şiddet Uygulama Davasında Karar Verildi

Eski manken Deniz Akkaya, kızına şiddet uyguladığı gerekçesiyle yargılandığı davada 4 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı. Geçtiğimiz mayıs ayında, Akkaya'nın 16 yaşındaki kızı A.Ö.'ye şiddet uyguladığı iddiaları gündeme gelmiş ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Eski Manken Deniz Akkaya Hapis Cezasina Carptirildi-1

Şiddet ve Hapis Cezası Süreci

Başlatılan soruşturma sonucunda, Akkaya hakkında düzenlenen iddianamede, "altsoya karşı silahla basit yaralama" suçundan hapis cezası talep edildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar açıklandı. Mahkeme, olay günü Akkaya ve kızı A.Ö. arasında çıkan tartışmada, Akkaya'nın içinde demir termos bulunan çantayı ve kablosuz kulaklığı kızına fırlattığını, ayrıca tekme ve tokat atarak boğazını sıktığını belirtti. Saldırıda kullanılmaya elverişli olan demir termos, mahkeme tarafından silah olarak değerlendirildi. Mahkeme, bu gerekçelerle Akkaya'yı 4 ay 27 gün hapis cezasına çarptırdı. Ancak, mağdur A.Ö.'nün şikayetçi olmaması da dikkate alındı.

Ne Olmuştu?

Eski Manken Deniz Akkaya Hapis Cezasina Carptirildi 3

Deniz Akkaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kızının telefonunu ele geçirdikten sonra yurt dışı planları yaptığını öğrendiğini ve bu sebeple telefonuna el koyduğunu, ardından kızının saldırısına uğrayarak 1,5 saat balkonda kilitli kaldığını iddia etmişti. Bu açıklamaların ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girerek gerekli incelemeleri yaptı ve 16 yaşındaki A.Ö.'yü koruma altına aldı. Akkaya, olayla ilgili olarak "Burnu sürtsün diye devlete verdim" ifadelerini kullanmıştı.

Velayet Davası ve Sonuçları

Eski Manken Deniz Akkaya Hapis Cezasina Carptirildi

Olayların ardından Efe Önbilgin, 29 Mayıs'ta çocuğunun velayetinin kendisine verilmesi için dava açtı. Mahkeme, geçici velayetin dosya kapsamı ve toplanacak deliller doğrultusunda değerlendirileceğine karar verdi ve Ayşe'nin babası Efe Önbilgin'e teslim edilmesine hükmetti. Akkaya ise yaptığı açıklamada, "Çocuğumun velayetini falan vermedim. Sadece 15 senedir ilk defa babasıyla yaz tatiline çıkacak. Babasıyla yaz tatiline çıkması için izin verdim" dedi. Sonrasında Ayşe, babası Efe Önbilgin tarafından teslim alındı.

Kaynak: İHA