31 Ağustos Perşembe günü Ankara'nın Keçiören ilçesinde gözaltına alınan  Erkin Eroğlu'nun kim olduğu merak konusu oldu. 

ERKİN ERDOĞDU KİMDİR?

Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneği ya da bilinen diğer adı ile Paw Guards derneğinin kurucusudur. Erkin Erdoğdu'nun nereli veya kaç yaşında olduğuna dair güncel bir bilgi ise bulunmuyor.

paw-guardsin-yoneticisi-erkin-erdogdu-kim-neden-tutuklandi


ERKİN ERDOĞDU NEDEN TUTUKLANDI?


Paw Guards adından sokak hayvanlarına yardım etmek amaçlı dernek kuran Erkin Erdoğdu'nun derneğe hayvan yardımları için bağışlanan paraları kişisel çıkarları için kullandığı iddia edilmişti. Jahrein gibi Youtuberların da konu hakkında içerik çekmesiyle patlak veren olayda baş sorumlu olarak dernek başkanı Erkin Erdoğdu gösteriliyordu. Jahrein'in konuyu gündeme getirmesi ve sosyal medyada #PawGuardsAraştırılsın etiketi ile tag açılınca Paw Guards hakkında inceleme başlatıldı.  İnceleme sonucunda ise Erkin Erdoğdu tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

aa-20230831-32038262-32038259-hayvan_haklari_platformu_paw_guardsin_yoneticisi_erkin_erdogdu_tutuklandi


ERKİN ERDOĞDU CEZASI NE KADAR?


İnceleme sonucunda tutuklanarak cezaevine gönderilen Erkin Erdoğdu'nun cezası henüz netleşmedi. Fakat Erdoğdu'nun daha öncede çeşitli suçlardan dolayı 59 yıl 3 ay 24 gün kesinleşmiş cezası ve çok sayıda suçtan aranması olduğu öğrenildi. 

d993cf_67eeb5d9b3c2478f8caef242f1114409~mv2
 

PAW GUARDS

Paw Guards  sokak hayvanları, evcil hayvan sahipleri ve hayvan severler için geliştirilmiş bir platformudur. "Paw Guards" Türkçede ki anlamı olan "Pati Koruyucuları" kelimelerinden doğmuştur. Platformun 1. önceliği ise sokaklardaki tüm canlıların aç kalmamasıdır.