Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını kınayarak, Türkiye’nin Gazze’de akan kanın durması için seferber olduğunu söyledi. Erdoğan, Batılı ülkelerin Holokost’u bahane ederek İsrail’in Filistinlilere yönelik soykırımına sessiz kaldığını belirtti.

Erdoğan, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik sürdürdüğü saldırılarda hamile kadınları, çocukları, yaşlıları ve sivilleri hedef aldığını, bunun adının barbarlık, eşkıyalık ve devlet terörü olduğunu ifade etti. Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun itibarını bombalayarak kazanmaya çalıştığını, ancak bunun boş bir çaba olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak Gazze’de akan kanın durması için seferber olduğunu ifade ederek, "Holokost utancı Avrupalı liderleri âdeta esir almış durumda. İsrail yönetimi de Holokost’u, Filistinlilere yönelik soykırıma varan saldırılarının kalkanı olarak kullanıyor. İsrail, “ateşkes çağrısı” dâhil her türlü tepkiyi “antisemitizm” parantezine alarak anında boğmaya çalışıyor" dedi.

Erdoğan, Gazze’deki vahşet karşısında insanlığın vicdanı ve sesi olma görevinin şu an Türkiye’nin omuzlarında olduğunu belirtti. Erdoğan, “Biz, şairin ifadesiyle ‘Zulmün topu var, güllesi var, kal’ası varsa hakkın da dönmez yüzü, bükülmez kolu vardır.’ düsturuyla mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.