Her yıl Capital dergisi tarafından hazırlanan ve Türkiye'nin en cömert iş insanlarını listeleyen "Gönlü Zengin İş İnsanları" listesi, 2024 yılı için de açıklandı. Bu yılki listede, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, son on yılda yaptığı bağışları 92 kat artırarak yardımlarını en çok artıran kişi olarak birinci sıraya yerleşti. Erdemoğlu, 552 milyon liralık bağışı ile dikkat çekti.

İBRAHİM ERDEMOĞLU'NUN HAYIRSEVERLİK YOLCULUĞU

İbrahim Erdemoğlu, hayırseverlik anlayışını babası merhum Mehmet Erdemoğlu’ndan miras aldığını belirterek, servetin sadece kişisel zenginlik değil, toplumun refahına katkı sağlamak için bir araç olduğuna dikkat çekti. Erdemoğlu, yaptığı açıklamada, "Servet bizim felsefemize göre kişisel zenginlik demek değil, aynı zamanda toplumun refahına katkıda bulunmak için bir araçtır. Toplumun her kesimine destek olmayı ve yardımlarımızı sürdürülebilir kılmayı ilke edindik. Başta eğitim tesisleri ve bursları olmak üzere, ülkemizin ihtiyacı olan her alanda yardımlarımızı devam ettirmeye kararlıyız" dedi.

SOSYAL SORUMLULUK VE YARDIMLAR

Erdemoğlu Holding, sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemle biliniyor. Eğitim tesisleri ve burslardan sağlık yardımlarına kadar geniş bir yelpazede topluma katkı sağlamak için çaba sarf ediyor. İbrahim Erdemoğlu, bu çabaların sürdürülebilir olmasına ve her zaman toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlanmasına özen gösterdiklerini vurguladı.

GELECEK HEDEFLERİ

Erdemoğlu, ülkeye olan sorumluluklarının farkında olduklarını ve ellerindeki tüm imkanları dün olduğu gibi bugün de seferber etmeye devam edeceklerini belirtti. "Ülkemize karşı olan sorumlulukların farkındayız ve elimizdeki tüm imkânları dün olduğu gibi bugün de seferber etmeye devam edeceğiz" diye ekledi.

Kaynak: habermerkezi