Ebu Ubeyde, düşmanın askeri kayıplarını gizlediğini, mücahitlerin savaşa hazır olduğunu, ateşkes ve takas anlaşmasının kendi şartlarını yansıttığını ve direnişin tüm cephelerde tırmanması gerektiğini söyledi.

Ebu Ubeyde, düşmanın halkını kandırdığını ve askeri kayıplarını gizlediğini belirterek, “Mücahitlerimizin sahada gördüğü tüm göstergeler, düşman askerlerinin savaşa hazır olmadığını gösteriyor. Mücahitlerimiz mevzilerinde ve savaş düğümlerinde iyi yerleşmiş durumda.” dedi.

Ebu Ubeyde, geçici ateşkes ve kısmi takas anlaşmasında düşmanın kabul ettiği şeyin, daha önce de ileri sürdükleri şey olduğunu ifade ederek, “Bu anlaşma, düşmanın yenilgisini ve mücahitlerin zaferini gösteriyor. Bu anlaşma, düşmanın işgal ettiği topraklardan çekilmesi ve esir alınan mücahitlerin serbest bırakılması için bir adımdır.” diye konuştu.

Ebu Ubeyde, direnişin tüm cephelerde tırmanması çağrısında bulunarak, “Başta Yemen’de, Lübnan’da, Irak’ta ve her cephede düşmanı vurmak için çalışan kardeşlerimizi başta olmak üzere milletimizin güçlerini selamlıyoruz. Batı Şeria genelinde ve tüm direniş cephelerinde işgalle çatışmanın tırmanması çağrısında bulunuyoruz. Ürdün’deki kardeşlerimizi her türlü halk ve kitlesel direniş eylemini tırmandırmaya çağırıyoruz. Dünyadaki tüm özgür insanları, her yerdeki düşman devletine zarar vermeye ve kafasını karıştırmaya çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ebu Ubeyde, ayrıca, 1 Filistinli savaşçının 8 İsrail askerini pusuya düşürdüğünü ve düşmanın kayıp vermesini sağladığını da duyurdu. Ebu Ubeyde, “Bu, mücahitlerimizin cesaretini ve düşmanın zayıflığını gösteriyor. Düşman, bu savaşta kaybedeceğini biliyor. Biz ise Allah’ın yardımıyla kazanacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Aylin Cıkcık