MHP Lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı'nı Hedef Alan İddialara Sert Tepki Gösterdi

Devlet Bahçeli'den 17-25 Aralık ve 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi Hakkında Kritik Açıklamalar:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin geleceği için ne denli önemli olduğunu bir kez daha vurguladı ve son dönemde ortaya atılan iddialara karşı sert bir yanıt verdi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’u kabulü sırasında arka plandaki bir objede "17-25" sayılarının görülmesi üzerine başlayan tartışmalar, Bahçeli’nin açıklamalarıyla daha da alevlendi.

Devlet Bahceli

Bahçeli, bu iddialara tepki göstererek, "Cumhur İttifakı, Türk tarihinin varoluş refleksi, Türk milletinin varlık ve birlik remzidir. Küresel ekonomi-politik sistemin yeniden inşa edildiği, önümüzdeki bir yıllık süreçte iç kargaşa riski en yüksek ülke olarak Türkiye'nin haksızca gösterildiği bir dönemde, Cumhur İttifakı milli güvence ve milletin özgüvenidir." dedi.

"17-25 Aralık, 15 Temmuz İhanetinin Kuluçka Evresidir"

Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 17-25 Aralık süreci ile 15 Temmuz darbe girişimi arasındaki bağlantıyı yeniden vurguladı. Bahçeli, "17-25 Aralık emniyet ve yargı darbe süreci, 15 Temmuz FETÖ ihanetinin kuluçka evresidir. 15 Temmuz işgal teşebbüsünün çatısı, 17-25 Aralık süreciyle örülmüştür. Bu nedenle FETÖ’nün ne 15 Temmuz silahlı kalkışmasını ne de 17-25 Aralık kumpasını hatırımızdan ve gündemimizden çıkarmak mümkün değildir. Ayrıca doğru da değildir." ifadelerini kullandı.

"Beşinci Kol Faaliyeti" Suçlaması

Devlet Bahceli-1

Bahçeli, Cumhur İttifakı'na yönelik eleştirilerin ve iddiaların, organize bir "beşinci kol faaliyeti" olduğunu savunarak, "Cumhur İttifakı’nın tertemiz mücadelesine leke sürmek için beşinci kol faaliyeti üstlenen mihrakların boşa kürek çekmeleri bir yana, heveslerinin ve hedeflerinin ihanetle çerçevelenmiş kursaklarında kalması mutlak ve mukadder bir akıbettir." dedi.

Ayrıca, Cumhur İttifakı'nda çatlak varmış gibi gösterilmeye çalışılmasını eleştirerek, "Küresel internet platformları, sosyal medya mecraları, organize çıkar grupları, bazı gazete ve televizyonlar (özellikle Halk TV) Cumhur İttifakı’nda çatlak varmış gibi yaygara koparmaya çalışıyorlar. Ancak, bu odaklar hüsran içinde hayal kırıklığına uğramaya mahkumdur. Elbette bu odaklarla günü geldiğinde hesaplaşmak kaçınılmazdır." şeklinde konuştu.

Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın Türk milletinin geleceği için önemli bir yapı olduğunu belirterek, "Cumhur İttifakı, Türk ve Türkiye Yüzyılı'nın müjdesi, gelecek nesillerin haysiyet ve heyecan mükafatı olarak kutlu yürüyüşünü sürdürecektir." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi