İmamoğlu'ndan 5 Yıllık Siyaset Yasağı İddialarına Yanıt: "Adalet Kazansın"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında yürütülen "Ahmak Davası" ve iddia edilen 5 yıllık siyaset yasağıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Imamoglu Aciklama Yapti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret, TBB Genel Merkezi’nde gerçekleşti. Görüşmenin ardından İmamoğlu, kamuoyunu meşgul eden ve "Ahmak Davası" olarak bilinen dava süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İmamoğlu, kendisine 5 yıl siyaset yasağı getirileceği iddialarına ilişkin, sürecin halen yargıda olduğunu belirtti. Dava hakkında konuşan İmamoğlu, Türkiye'de yargı tarihinde bu kadar dayanağı olmayan bir davanın olup olmadığını sorguladı. İmamoğlu, "Bu dava, bırakın utanç verici olmayı, aslında bir dava bile değil. Alt mahkemenin kararı verildi, şimdi istinaf sürecini takip ediyoruz. Üst mahkemeye taşınacak olan bu sürecin sonunda adaletin tecelli etmesini umuyorum. Burada, ülkemizin kazanması için adaletin işlemesi gerekiyor. Bu durumun, siyasetin bir malzemesi haline gelmemesi için çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Imamoglu Aciklama

İmamoğlu, "Siyaseten Ekrem İmamoğlu'nun kazançlı ya da zararlı çıkması önemli değil. Önemli olan, ülkemizin kazanmasıdır. Adaletin herkes için eşit işlemesi, hem bize hem de milletimize güzel bir mesaj verecektir" dedi. İmamoğlu'nun bu açıklamaları, siyasi yasak tartışmalarının gölgesinde yaşanan belirsizlik ortamında önemli bir mesaj olarak değerlendirildi.

Kaynak: Haber Merkezi