Danimarka parlamentosu Filistin Devleti'ni tanıma önerisini reddetti ve İspanya, İrlanda ve Norveç'in bağımsızlığı onaylama kararına rağmen hükümetin "gerekli koşulların mevcut olmadığı yönündeki görüşünü" destekledi.

Danimarka parlamentosunda dört sol parti tarafından önerilen Filistin Devleti'ni tanımaya ilişkin yasa tasarısı kabul edilmedi.

The Alternative milletvekili Sascha Faxe, Filistin devletini tanımanın Orta Doğu'da kalıcı barışa ulaşmanın tek yolu olduğunu söyledi.

Parlamentoda yaptığı konuşmada Faxe, "Danimarkalı siyasetçilerin büyük çoğunluğu Ortadoğu'da iki devletli çözüm olmadan kalıcı barışın olmayacağı konusunda hemfikir" dedi ve tanınmayı Filistinlilere hak vermenin bir yolu olarak gördüğünü ekledi.

Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen daha önce Danimarka hükümetinin bir Filistin Devleti'ni tanıyamayacağını çünkü Filistin toprakları üzerinde işleyen tek bir "otoritesi veya kontrolü" olmadığını söylemişti.

Rasmussen bugünkü oturuma katılmadı ancak Danimarka'nın bir gün Filistin Devleti'ne destek verebileceğini umduğunu söyledi.

Kaynak: İLKHA