Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Saliha Asfour Anaokulu Müdürü Zeliha Kartal, “Cumhuriyet Bayramını niçin kutladığımızı anlamak için Cumhuriyetin kurulduğu 29 Ekim 1923 tarihinin önemini anlamak gerekiyor.  Çünkü bu tarih yüzyıllık geçmişiyle Cumhuriyetimizin dünyaya ilan edildiği, milletimize arman edildiği gün. Çünkü Cumhuriyet en mükemmel yönetim şeklidir. Cumhuriyetten daha iyi bir yönetim yok. Böylesine mükemmel bir yönetimin seçilmesinin bayram olmasında daha anlamlı bir şey yoktur” dedi.

ÖĞRENCİLER CUMHURİYET İÇİN SAHNE ALDILAR

Saliha Asfour Anaokulunda Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Kutlamaya Saliha Asfour Anaokulu Müdürü Zeliha Kartal, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, gösteriler ile devam etti. Öğrenciler, birbirinden güzel gösterilerini sergiledi.

Kartal, “Cumhuriyetin önemini vurgulamak için sayfalar dolusu yazabiliriz, saatlerce konuşabiliriz. Ancak bilmemiz gereken, aklımızdan çıkarmamamız gereken bir gerçek var. Cumhuriyeti kolay kazanmadık. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal’in öncülüğünde büyük bedeller ödeyerek kazandığımız Kurtuluş Savaşı’na borçluyuz” açıklamasını yaptı.

Editör: Aylin Cıkcık