BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI İNCELEME RAPORU

2024  YILI MAYIS AYI BİRLEŞİMİ

KARAR KARARIN  KARARIN ÖZETİ
TARİHİ NO SAYISI
13.05.2024 122  06/02/2023 Tarihinde ülkemizde meydana gelen deprem afeti sonrasında iyileştirme çalışmaları kapsamında 14/04/2023 tarih ve 125-130 sayılı meclis kararı ile Daire Başkanlığımız Nurdağı ve İslahiye ilçemizde teşkil edilmiştir. Akabinde sosyal hayatın normale dönmesi ile birlikle Daire Başkanlığımızın kapatılması hasıl olmuştur. Asrın felaketi deprem afeti öncesinde Nurdağı ve İslahiye Belediyesince kullanılmakta olan hizmet binası, müştemilatlar ve demirbaşlar depremden ağır hasar görerek kullanılmaz hale geldiğinden, Daire Başkanlığımızca kullanılan demirbaş eşyaların (Masa, Sandalye, Bilgisayarlar, Klima vb.)Nurdağı Belediyesine hibe edilmesi amacıyla ilgi yazı ile talepte bulunmuşlardır. Daire Başkanlığımızca kullanılmakta olan ekli listede bildirilen eşyaların hibe edilmesinin, kabulüne karar verildi.
13.05.2024 123  16/04/2024 tarihli ve 24017599 sayılı T.C. Sayıştay Bakanlığı (Denetim Bölüm Başkanlığı-3, Denetim Grubu-20)’nın Denetim Raporunda yer alan BULGU 8: Esnaf Odasına mevzuata aykırı olarak taşınır hibe edilmesi konulu başlıkta ‘Yapılan incelemede, İdare tarafından esnafın zor durumda kalması gerekçesiyle alınan Büyükşehir Belediye Meclis kararı üzerine gerçekleştirilen protokol ile esnaf odasına kamyon hibe edildiği tespit edilmiştir. Birlik ve odalara Belediye imkânları ile yardımda bulunulmasını tek istisnası 5393 Belediye kanununun 75. Maddesi uyarınca imza altına alınmış bir ortak hizmet projesi protokolünün varlığıdır. Ancak Belediyenin araç hibe ettiği esnaf odası ile her hangi bir ortak hizmet projesinin bulunmaması nedeniyle yapılan hibe mevzuata uygun değildir.’ denilmektedir. Söz konusu hibenin mevzuata aykırı olmasından dolayı; 17/11/2023 tarih ve 609 sayılı meclis kararı ile 13/12/2023 tarihli protokolün iptal edilerek söz konusu aracın tekrar belediyemiz adına tescil edilmesinin kabülüne karar verildi.
13.05.2024 124  Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Bölge Kurulu’nun 25/03/2024 tarihli ve 851 sayılı kararında; Gaziantep IV. Kısım Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından alınacak 8(sekiz) adet 2023 Model OTOKAR marka OTOBÜS KENT LF 26+1+76 KİŞİ KAPASİTELİ ÜÇ KAPILI e6 ARACIN; Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan GAZİRAY TRAMVAY hattıyla gelen işçilerin Organize Sanayi Bölgesi içerisinde belirlenen saatler üzerinden taşınması ayrıca OSB sınırları içerisindeki civar mahallelerden de (Sam, Dülük, Aktoprak, Karahöyük, Atabek Erikli, Kuzeyşehir vb.) servisi olarak kullanılması amacıyla Gaziantep Organize Sanayi Bölge Yönetim Kurulu’nun yukarıda belirtilen kararda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne hibe edilen 8 adet otobüsün Belediyemiz adına bedelsiz olarak tescil edilmesi, araç devri vb. iş ve işlemlerin yapılmasının kabulüne karar verildi.
13.05.2024 125 Depremzede vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak "Özel Tam Kart" uygulamasının süresinin 31.10.2024 tarihine kadar uzatılması  ve "Özel Tam Kart" ile biniş ödeme ücretlerinin Özel Halk Otobüslerine ve GAZİANTEP ULAŞIM HİZMETLERİMAKİNA VE SANA TİCARET ANONİM ŞİRKETİ’ ne ait otobüs, gaziray ve tramvaylarda "Özel Tam Kart" biniş baş destekleme ücretlerinin 01.05.2024 tarihinden itibaren mevcutta geçerli olan Ukome kararında belirtilen şehir içi toplu taşıma ücret tarifesindeki biniş başı tam bilet afet desteğinin ödenmesi 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7. Maddesinin (f) fıkrası gereğince kabulüne karar verildi.
13.05.2024 126 2024 yılı içerisinde yapacakları Olağan ve Olağanüstü Genel Kurul Toplantılarına Belediyemizi temsilen İnsan Kaynakları ve Eğitim  Daire Başkanı Nurullah BİLİCİ’nin yetkili kılınması, İnsan Kaynakları Şube Müdürü Ali ERTAŞ’ın Nurullah BİLİCİ’nin bulunmadığı toplantılara vekaleten katılması konusunda yetkili kılınması’nın, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 26. Maddesi gereğince kabulüne karar verildi.
13.05.2024 127 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi arasında Kardeş Şehir ilişkilerinin kurulması amaçlanmakta olup  Gaziantep ve Hatay kentleri arasında kardeş şehir ilişkisinin kurulması ve Kardeş Şehir Protokolünün imzalanması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gereken tüm girişimlerin yapılması adına Büyükşehir Belediye Başkanı  Fatma ŞAHİN’e yetki verilmesi’nin 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin (g) fıkrası gereğince kabulüne karar verildi.
13.05.2024 128 GASKİ Genel Müdürlüğümüz iştiraki olan Gazi Danışmanlık Müşavirlik Özel Eğitim ve Kontrollük Hizm. İnş.Harf. San. Tic. A.Ş.’nin Vakıfbank T.A.O ile Genel Kredi Sözleşmesi imzalanması ve Gaski Genel Müdürlüğünün kefaleti için  Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN’ e yetki verilmesinin, Umut YILMAZ, Ali DOĞAN,  Mustafa GÜZEL, Yılmaz GÜLER, Hasan ŞENCAN, Nizamettin ÖZSEVEN, Ersin ATAR, Mehmet SUCU, Ural YILDIRIM, Uğur ACIOĞLU, Fadime SAYIN, Yakup ASLAN, Tanju BAYINDIRLI, Mehmet BAŞTEMUR, SADİN KELEK, Talip YILMAZ’ın  ret oylarına karşılık,  kabulüne oy çokluğu ile karar verildi.
13.05.2024 129 GASKİ Genel Müdürlüğümüzün sorumluluk sınırları içerisinde bulunan kanalizasyon, içmesuyu, arıtma tesisleri büyük bakım, onarım yapım ve elektrik giderlerine kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş. Kamu Bankaları veya Özel Bankalardan 500.000.000,00 TL nakdi ve 500.000.000,00 TL gayri nakdi kredi kullanılmasına ihtiyaç doğduğundan borçlanma yapılabilmesi için Genel Müdürlüğümüze garantör olması adına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN’ e yetki verilmesinin, Umut YILMAZ, Ali DOĞAN,  Mustafa GÜZEL, Yılmaz GÜLER, Hasan ŞENCAN, Nizamettin ÖZSEVEN, Ersin ATAR, Mehmet SUCU, Ural YILDIRIM, Uğur ACIOĞLU, Fadime SAYIN, Yakup ASLAN, Tanju BAYINDIRLI, Mehmet BAŞTEMUR, SADİN KELEK, Talip YILMAZ’ın  ret oylarına karşılık, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 18.maddesinin (g) fıkrası gereğince kabulüne oy çokluğu ile karar verildi.
13.05.2024 130 Yapılan müzakerelerden sonra; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Dairesi Başkanlığı tarafından Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunulan ve onaylanan “Afet Bölgesi Ortak Makina Parkı’’ projesi için GAP idaresinden % 100 hibe desteği alınarak Nurdağı ve İslahiye ilçelerine tesisimiz kurulmuştur. Daire Başkanlığımız tarafından satın alma işlemleri yapılan Ortak Makina Parkı’nın; Nurdağı Afet sonrası iyileştirme Daire Başkanlığı ve İslahiye Afet Sonrası İyileştirme Daire Başkanlıkları tarafından koordinasyonu sağlanan tesislerin Daire Başkanlıkların kapatılması sebebiyle, devam eden faaliyetlerin takip ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için Nurdağı ve İslahiye Belediyelerine hibe edilmesi’nin  kabulüne karar verildi.
13.05.2024 131 Belediyemiz ile Türkiye Tasarım Vakfı arasında ortak hizmet projesi kapsamında “06/02/2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle ihtiyaç duyulan Gaziantep İli, İslahiye ve Nurdağı İlçeleri Stratejik Planlama ve Masterplan oluşturma amaçlı imar planı revizyonu yapımı işi kapsamında gerçekleştirilecek olan çalışmalara ilişkin’’ düzenlenecek olan protokolü imzalamaya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN’e yetki verilmesinin,   kabulüne karar verildi.
#ilangovtr Basın No ILN02069452