Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanan haftalık bültende, Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş.’nin (Binbin)  halka arz başvurusunun onaylandığı duyuruldu.

Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri halka arzında 1 TL nominal değerli paylar 91,85 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri, Borsa İstanbul'da halka arz yoluyla 100.000.000 TL nominal bedelli sermayesini 12 milyon TL artırarak 112.000.000 TL’ye çıkaracak. Halka arzda ayrıca ortak satışı da yapılacak olup, Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş.’nin mevcut ortakları, 1000 Yatırımlar Holding (BINHO) A.Ş.’nin sahip olduğu 4.750.000 TL, Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. BİNBİN Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun sahip olduğu 225.000 TL ve Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Altun Capital Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun sahip olduğu 25.000 TL nominal değerli B grubu payları olmak üzere toplam 5.000.000 TL nominal değerli paylar da halka arza konu edilecek.

Binbin’in Halka Arzı Kaç Lot Dağıtacak

Buna göre, Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri halka arzında toplamda 17 milyon TL nominal değerli pay, 91,85 TL sabit fiyattan satılacak. Payların tamamının satılması durumunda, şirketin halka arz büyüklüğünün yaklaşık 1,5 milyar TL ve halka açıklık oranının %20 olması bekleniyor.

BİNBİN HALKA ARZI HAKKINDA TÜM BİLGİLER

İşte SPK tarafından onay verilen Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri'nin halka arzına ilişkin tüm bilgiler…  

Binbin Halka Arzı Ne zaman?

Binbin halka arz tarihi onaylı izahname yayımlandıktan sonra belli olacak.

Binbin (Borsa Kodu) Nedir?

Binbin’in Borsa Kodu henüz belli değil.

Binbin Katılım Endeksine Uygun Mu?

Binbin’in katılım endeksine uygun olup, olmadığı onaylı izahname yayımlandıktan sonra belli olacak.

Binbin Halka Arzı Bireysele Eşit Mi Olacak?

Binbin halka arzı bireysele eşit dağıtım olacak şekilde halka arz edilecek.

Binbin Halka Arz Geliri Nerede Kullanılacak?

Şirketin halka arza ilişkin taslak izahnamesinde fon kullanım yerleri şu şekilde belirtildi:

Alternatif yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi: %20

Makina, taşıt, cihaz vb. mal ve hizmet alımı: %30

Ticari borçlar ve grup şirketlerine olan borçların ödenmesi: %30

İşletme sermayesi: %20

Binbin Hakkında

Binbin 2019 yılında kuruldu. Şirket 1000 Yatırımlar Holding (BINHO) iştirakidir. Binbin, mikromobilite alanında teknoloji üreten, ​çevreci ve pratik ulaşım çözümleri sunan bir teknoloji şirketi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Şirket, yerli yazılım ve mühendislik ile geliştirilen araçları kendi markaları bünyesinde hizmete sunuyor. Bu sayede hem sürdürülebilir bir dünya hem de pratik ulaşım için alternatif çözümler yaratıyor.

Şirketin bünyesinde 500’ü aşkım çalışan bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ