Kış mevsiminde çok tüketilen Gaziantep'in meşhur lezzetlerinden beyran fiyatları cep yakıyor.

Gaziantep'in tescilli lezzetleri arasında yer alan ve kışın soğuk algınlığına karşı tavsiye edilen; hazırlanışı saatler süren beyran, havaların serinlemesiyle birlikte vatandaşların hasta olmamak için tükettiği en önemli yemekler arasında yer alıyor.

Gaziantep'in meşhur lezzetlerinden beyran, özellikle soğuk havalarda vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

BEYRAN FİYATI 145 LİRA

İçinde, kemik suyu, et, pirinç, sarımsak ve çeşitli baharatların yer aldığı beyran, havaların serinlemesi ile birlikte daha çok ilgi görmeye başladı ancak beyran fiyatlarına bütçe yetmiyor. 2022 Kasım ayında 55 lira olan beyran fiyatı şuanda 145 lira.

Gaziantep deyince akla gelen beyranın fiyatı ortalama 145 TL. Havaların soğumasıyla fiyatın daha da artacağı beklenilirken beyran fiyatlarında geçtiğimiz kasım ayına göre yüzde 100’ün de üzerinde bir artış var.

BEYRANA TALEP YİNE YOĞUN AMA BÜTÇE YETMİYOR

Gaziantepli bir işletmeci beyranı soğuk algınlığına iyi geldiğini ve vatandaşların da kış mevsiminin gelmesi ile bu yemeği daha çok tercih ettiğini ifade etti.

EN İYİSİ HER ZAMAN EN ACILI OLANDIR

Çorbanın gerçekten şifa verdiğini belirten bir vatandaş da ‘’Ben kış boyu baş ağrısı bile çekmem. Havalar bozmaya başladığında gider bir çorba içerim ondan sonra da haftada bir. Marifet çorbada değil içinde ki acıda, sarımsakta’’ ifadelerini kullandı.

MEHMET FENER