Bebekler neden ağlar sorusunu merak eden anneleri aydınlatmak istiyoruz. Bebekler ağlarken ağlama şekillerine göre isteklerini belli ederler.

Gerçek hayatta yanlış bilgilendirme her yerde karşımıza çıkmakta. Bazen insanlar başkalarının anılarını kendi anıları gibi hatırlıyor, bazen beynimizin kaydetmediği noktaları beyin kendi kendine tamamlıyor. Geçmişe dair anılarını hatırlayan bireylerin yalnızca %3'ü bunları gerçekten yaşamıştır.

Bebekler de konuşuyor

Bebeklerin ağlarken bu doğal refleksleriyle bir takım sesler çıkardığını anlatan Yusufoff, ”neh” sesinin ”açım', ”Ovh”un ”uykum var”, ”Heh”in ”rahatsızım”, ”eh”in ”Gazım var”, ”Eair”in ise ”karnım ağrıyor” anlamına geldiğini ifade etti.

Bebeklerde cadı saati nedir?

Bebeklerde cadı saati bebeklerin doğumdan sonraki ilk birkaç ayda yaşadığı sıkıntılı ve huzursuz döneme verilen isimdir. Bu dönem genellikle geceleri artan ağlama krizleri, uykusuzluk, iştahsızlık ve huzursuzluk gibi belirtilerle kendini gösterir.

Huysuz bebek Sendromu Nedir?

Huzursuz bebek sendromu, 1 yaş altındaki bebeklerde görülen ve aşırı sinir, çığlık atma, bağırma ile karakterize olan durumları ifade eder.