Bakan Uraloğlu: Instagram Görüşmesinden İstediğimiz Sonucu Alamadık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmelerde istenilen sonucun alınamadığını belirtti. Bakan Uraloğlu, "Bugün bir gelişme beklemiyoruz" dedi.

Instagram (3)

Instagram Olayının Geçmişi

Geçtiğimiz hafta sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirildi. Erişim engelinin ne zaman kalkacağı merak edilirken, Bakan Uraloğlu konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Instagram Erişim Engeli Kararı

Instagram Turkiyede Yeniden Aciliyor Kabine Toplantisi Sonrasi Erisim Karari

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirdi. BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden yapılan açıklamada, engelin "katalog suçlar" kapsamında değerlendirildiği belirtildi. Bu suçlar arasında çocuğa karşı cinsel istismar, intihara teşvik ve Atatürk'e hakaret gibi içerikler yer alıyor. Erişim engelinin ne zaman kaldırılacağı ise Instagram'ın tutumuna bağlı.

"Herkes Kanun ve Kurallara Uymalı"

Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformlarında kanunlara uyulmasının önemini vurguladı. Uraloğlu, "Türkiye temsilcisi olan ilgili ile arkadaşlarımız görüşme halinde. Hassasiyetlerimiz belli, eksikler belli. O eksikleri giderdikleri an, diyelim ki 1 saat sonra, o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke; kanunları ve kuralları var, herkesin de bu kanun ve kurallara uymasını istiyoruz" dedi.

Editör: Mehmet Fener