Suudi basınına göre Kaşıkçı olayı için İstanbul’a gelen 15 kişilik ekip "İstanbul’a niçin gittiniz, orada ne yaptınız?" diye sorguya çekilmiş.

*

Konsoloslukta yapılan inceleme sonunda çıkacak sonucun başını ağrıtacağını anlayan Suudi Arabistan yönetimi cinayeti birilerinin üzerine yıkmaya hazırlanıyor. Yani maşalar yanacak...

*

ABD dışişleri bakanı Pompei’nin alelacele Suudi Arabistan'a gitmesine gelince: Amerikan yönetimi Suudi'lere "Bu işi sessiz sedasız kapatın, aksi halde Türkiye ile aranız bozulur, bizimle de aranız bozulur; bu da işimize gelmez" yollu telkinde bulunmaktır.

*

Muhtemelen Suudi Arabistan yönetimi bu öneriye uygun hareket edecek, cinayete katılan birkaç görevliyi cezalandıracak ve cinayete "sorguda kalp krizi geçirdi" gibi uygun bir kılıf bulunacaktır.

*

Suudi ziyaretinden sonra Türkiye'ye gelecek olan Pompei, Türk yetkililere de "bu işin üzerine fazla gitmeyin, olmuş bir kere, kapatın gitsin" teklifinde bulunacak, Türkiye de bu ricayı geri çevirmeyecek ve konu kapanacaktır.

*

Olan, ölene ve öldürene olacak, ölüm emrini verenler ise maksatlarına ulaşmış olacaktır.  İşte devletlerin işleri böyledir. Antep'te "devletten uzak duran, Allah'a yakın olur" diye bir söz var. Allah'a yakın olmak isteyenlere duyurulur!...