Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Destek Programı'nın yıl sonuna kadar uzatıldığını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Türkiye Aile Destek Programı'nın 2024 yıl sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. Bakan Göktaş, programın uzatılmasının ardından ilk ödemelerin 9 Ağustos itibarıyla vatandaşların hesaplarına aktarılacağını belirtti.

Programın Kapsamı ve Hedefleri

Ptt Dar Gelirli Ailelere Yardim Basvuru-1

Bakan Göktaş, Bakanlık binasında düzenlenen basın toplantısında, Türkiye Aile Destek Programı'na ilişkin soruları yanıtladı. Göktaş, programın küresel salgın döneminde başlatıldığını ve birçok aileye maddi destek sağladığını vurguladı. 2022 yılında başlatılan programın ilk aşamada 12 ay olarak planlandığını, ancak memurlar hariç olmak üzere emekliler, dul, yetim ve mevsimlik işçilerin de faydalanabilmesi sayesinde büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Geniş Katılımlı Destek

Göktaş, programın geçtiğimiz yıl 12 ay daha uzatıldığını hatırlatarak, "Cumhurbaşkanımızın onayıyla program bu yılın sonuna kadar uzatıldı. Bu kapsamda her ay 3 milyondan fazla haneye 4 milyar lira ödeme yapmaya devam edeceğiz. Ailelerin aylık gelir ve çocuk sayısına göre belirlenen ödenekler, elektrik tüketim desteğini de içeriyor" dedi. İki yıllık program süresince 4 milyondan fazla haneye yaklaşık 68 milyar lira aile desteği sağlandığını belirten Göktaş, yaklaşık 7 milyon çocuğa 20 milyar liradan fazla çocuk desteği verildiğini kaydetti.

Geleceğe Dönük Planlar

Dar Gelirli Ailelere Mujde Sosyal Yardim Odemeleri 6468 Tlye Yukseldi

Bakan Göktaş, Bakanlık olarak arz odaklı sosyal yardım anlayışıyla vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini de ekledi. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bugüne kadar toplam 88 milyar lirayı aşan bir ödenek tahsis edildiğini söyledi.

Kaynak: AA