Aile ve Gençlik Fonu'na Osmaniye de Dahil Oldu! İşte Başvuru Şartları

Aile ve Gençlik Fonu'na bir il daha eklenerek, Osmaniye'den de başvurular alınmaya başlandı. Bu fon, evlenecek gençlerin desteklenmesi amacıyla oluşturulmuş olup, 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunmaktadır. Başvurular, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

150 Bin Lira Kredi Destegine Bir Il Daha Dahil Oldu Iste Basvuru Sartlari 6

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Osmaniye'nin de Aile ve Gençlik Fonu'na dahil edildiğini duyurdu. Göktaş, "Gençlerimizin sağlam temeller üzerine güçlü bir aile kurmalarına imkan sağlayan Aile ve Gençlik Fonu için bugün itibarıyla Osmaniye’den de başvuruları almaya başlıyoruz. Ayrıca, 2 asgari ücreti aşmama şeklindeki gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2.3 asgari ücrete çıkardık. Tüm gençlerimiz için hayırlı olsun," ifadelerini kullandı.

Başvuru Yapmak İçin Buraya Tıklayın!

Başvuru Şartları Nelerdir?

150 Bin Lira Kredi Destegine Bir Il Daha Dahil Oldu Iste Basvuru Sartlari 3

Aile ve Gençlik Fonu'na başvurmak isteyen kişilerin şu şartları taşıması gerekmektedir:

  1. İkametgah Şartı: 6 Şubat 2023 tarihi ve başvuru anında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri veya Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ikamet etmek.
  2. Çiftlerin Şartları: Evlenecek çiftlerin her ikisinin de:
    • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
    • Başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olması (30 yaşından gün almamış olması),
    • 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) dışında taşınmaz sahibi veya hissedarı olmaması,
    • Son 6 aylık gelir toplamı ortalamasının ve son aya ait gelirlerinin toplamının 2 asgari ücretten fazla olmaması,
    • Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olması,
    • Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmesi,
    • Devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmaması.

Başvuru Süreci

150 Bin Lira Kredi Destegine Bir Il Daha Dahil Oldu Iste Basvuru Sartlari 5

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru aşamasında gerekli olan yerleşim yeri belgesi, tapu bilgileri, adli sicil kaydı gibi belgeler ilgili kurumlardan online olarak temin edilmektedir. Ayrıca, yıllık gelir beyanı da e-Devlet üzerinden bildirilmektedir.

Bu destek, gençlerin sağlam ve güçlü aile temelleri kurmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Osmaniye'nin de eklenmesiyle birlikte daha fazla gencin bu imkandan yararlanması bekleniyor.

Kaynak: aile.gov.tr