Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Yener, “Büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde katılım oranı yüzde 78.12 oldu. 30 büyükşehirde AK Parti 12, YRP 1, DEM 3, CHP 14 büyükşehir belediye başkanlığı elde etti.” ifadelerini kullandı.

SEÇİM SÜRECİ VE SONUÇLARIN İLANI

Seçim sürecinde tüm veriler, siyasi partilerle paylaşıldı. Kesin seçim sonuçlarının ilanının ardından, tutanaklar internet sitesinde ıslak imzalı olarak tüm vatandaşların erişimine sunulacak.

BAZI SEÇİMLER YENİDEN YAPILACAK

YSK Kesin Seçim Sonuçlarını Açıkladı!

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nden sonra yapılan itirazlar sonucunda, 2 Haziran 2024 tarihinde bazı yerlerde seçimler yeniden yapılacak. Bu yerler; Aksaray Güzelyurt, Kayseri Pınarbaşı, Şanlıurfa Hilvan ilçeleri ile Sivas Yıldızeli Güney Kaya, Tunceli Mazgirt Akpazar, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran ve Aksaray Merkez Sağlık beldeleri.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİN SONUÇLARI

Büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde katılım oranı yüzde 78.12 oldu. 30 büyükşehirde AK Parti 12, YRP 1, DEM 3, CHP 14 büyükşehir belediye başkanlığı kazandı.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİN SONUÇLARI

YSK Kesin Seçim Sonuçlarını Açıkladı!

Belediye Başkanlığı seçimlerinde ise 57 milyon 708.541 kayıtlı seçmen bulunuyor ve katılım oranı yüzde 78.11 oldu. 51 il belediye başkanlığında AK Parti 12, İYİ Parti 1, BBP 1, Yeniden Refah Partisi 1, DEM Parti 7, CHP 21, MHP 8 belediye başkanlığı kazandı.

KATILIM ORANLARI

Yapılan seçimlerde en düşük büyükşehir belediye başkanlığına katılım oranı yüzde 67.34 ile Diyarbakır, il belediye başkanlığında yüzde 59.63 ile Bingöl, ilçe belediye başkanlığında yüzde 59.76 ile Diyarbakır Bağlar oldu. Katılımın yüksek olduğu yerler ise büyükşehir belediye başkanlığında yüzde 84.97 ile Manisa, il belediye başkanlığında yüzde 83.44 ile Artvin oldu.

Kaynak: NTV