Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım,  “Dijitalleşmenin Kaldıraç Etkisi” konulu konferansta konuştu.

GAZİANTEP’TE “DİJİTALLEŞMENİN KALDIRAÇ ETKİSİ” KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV), tarafından Gaziantep’te “Dijitalleşmenin Kaldıraç Etkisi” konulu konferans gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıda Bölge Mali Müşavirleri, KOBİ’leri ve Girişimcilere “Dijitalleşmenin Kaldıraç Etkisi” anlatıldı.

İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Ekonomist ve Yazar Prof. Dr. Emre ALKİN “Muhasebeden Finansal Planlamaya: Geçmişten Geleceğe Dünya ve Türkiye” konulu konferans verdi.

Gaziantep SMMMO (Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler Odası)’nda gerçekleştirilen konferansa: Gaziantep SMMMO Başkanı Hakan Özseven, Logo Yazılım Kanal Satış Direktörü Altuğ Özmen, Tosyöv Gaziantep Destekleme Dernek Başkanı Ve Tosyöv Başkan Yrd. Necati Binici, Tosyöv Yönetim Kurulu Başkanı Ş. Nezih Kuleyin, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü Ve Aynı Zamanda Ekonomist Ve Yazar Prof. Dr. Emre Alkin, Bölge Mali Müşavirleri, KOBİ’ler ve Girişimciler katıldı.

Toplantıda konuşan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“Birbirimize konum atmadan buluşamadığımız bir zamanda yaşıyoruz. Dijital dönüşüm yaşamımızın her alanına girmiş durumda. İş dünyasını, toplumu ve bireysel yaşamlarımızı kökten değiştirmekte… Ama biz ne yazık ki kur, faiz, enflasyon gündeminden çıkıp enerjimizi zamanın ruhunu yakalamaya, dijitalleşme yolculuğuna harcayamıyoruz.

İş yapma şekillerimizi temelden değiştiren bir güç var karşımızda. Bu güce adapte olmak, risklerini ve fırsatlarını görmek zorundayız ki varlığımızı devam ettirebilelim.

Gaziantep gibi dinamik ekonomiye sahip şehirlerin bu alanda öncü olması gerektiğine inanıyorum. Gaziantep başarırsa Türkiye başarır…

Borsada 3 Hisse Para Bastı: Yatırım Yapanlar Zil Takıp Oynayacak Borsada 3 Hisse Para Bastı: Yatırım Yapanlar Zil Takıp Oynayacak

Şehrimiz sanayi ve ticaretteki çeşitliliği, ihracat potansiyeli ve yatırım olanaklarıyla bölgesel kalkınmanın itici güçlerinden biri konumunda.

Pazar ve ürün çeşitliliği bize esneklik sağlıyor… Dolayısıyla krizler karşısında daha dirençli kılıyor, sektör ve pazar şoklarına karşı kırılganlığımızı azaltıyor.

Önemli olan bu esnekliği yönetebilmek ve başarıyı sürdürmek… Dijitalleşme de bu sürdürülebilirliği sağlayacak en değerli araçlardan biri.

Hem pandemi döneminde hem de bölgemizi vuran deprem felaketinde dijitalleşmenin rekabet üstünlüğünün yanı sıra dayanıklılık ve iş sürekliliği için ne kadar önemli olduğunu gördük.

ENFLASYON, FAİZ, KUR SARMALINDAN ÇIKIP DİJİTALLEŞMEYE, YEŞİL DÖNÜŞÜME ENERJİ HARCAMALIYIZ

Dijital dönüşümün global çapta bir kalkınma hareketi haline geldiği çağımızda işletmesini geleceğe taşımak isteyen KOBİ’ler de artık bu dönüşüme katılmak zorunda.

Ancak İş dünyası az önce ifade ettiğim gibi enflasyon, faiz, kur sarmalından çıkıp dijitalleşmeye, yeşil dönüşüme, risk yönetimine çok sınırlı bir şekilde enerji harcayabiliyor.

İşte bizim gibi kurumlar da üyelerini bu alanda destek olacak projeler geliştiriyor. Onlara yol göstermeye çalışıyor.

Dijitalleşme varış noktası olmayan, sürekli güncellenen bir yolculuk. Ve bu yolculuğa herkesin çıkması gerek. Birazdan bu yolculuğun “kaldıraç etkisinin” ne olduğunu, riskleri, fırsatları değerli konuşmacılarımızdan dinleyeceğiz. Toplantının şirketlerimizin içinde bulunduğu bu durumu fırsata çevirebilmek, belirsizliği yönetebilmek için ufkumuzu açmasını diliyorum”

Muhabir: Bahri Uçar