Operasyonlar sırasında, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, cinsel istismar, insan ticareti, tehdit ve şantaj suçları işleyen organize suç örgütü üyeleri hedef alındı. Bu kişilerin, mağdurları aldatarak, şiddet kullanarak uyuşturucu maddeye bağımlı hale getirdikleri, mağdurları hırsızlık, uyuşturucu satıcılığı, konsomatrislik ve fuhuşa zorladıkları belirlendi. Suç işlemek istemeyen mağdurlara ise şantaj, cebir ve şiddet yoluyla baskı uyguladıkları tespit edildi.

GÖZALTINA ALINANLAR VE ELE GEÇİRİLENLER

Operasyonlar sonucunda, örgüt lideri de dahil olmak üzere 42 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca, 6 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER 7