"Sibergöz-23" adı verilen operasyonlar, nitelikli dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve suçtan elde edilen mal varlığını aklama suçlamalarıyla gerçekleştirildi. 146 şüpheli, sahte yatırım uygulamaları üzerinden vatandaşlarla iletişime geçerek, "Forex Yatırım Vaadiyle Yüksek Kazanç" sağlama temasıyla sahte kazançlar vaat etmiş ve yaklaşık 1 milyar TL'lik hesap hareketliliği ile haksız kazanç elde etmişlerdir.

ÜÇ FARKLI UYGULAMA KULLANILDI

Şüphelilerin kullandığı uygulamalar arasında Meta Trader-4, Meta Trader-5 ve Vakıf Capital Yatırım isimli mobil uygulamaların yanı sıra sabit telefon numaraları da bulunmaktadır. Bu uygulamalar ve iletişim kanalları aracılığıyla vatandaşlarla iletişime geçen şüpheliler, gerçek olmayan kazançlar vaat ederek para talep etmişlerdir.

MİLYONLARCA MAL VARLIĞINA EL KONULDU

Operasyonlar sonucunda 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet pompalı av tüfeği, 35 adet kripto varlık madenciliği cihazı ve büyük miktarda nakit para, altın, döviz ve dijital materyal ele geçirildi. Ayrıca, yaklaşık 300 milyon TL değerindeki taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konularak adli işlemlere başlanmıştır.