Bu operasyonlar neticesinde, Hatay'da B.Ç. ve M.Ç.'nin liderliğini yaptığı, Aydın'da ise Hüseyin Avni Demirkol'un başını çektiği iki ayrı suç örgütü çökertildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da duyurduğu üzere, operasyonlar kapsamında örgüt liderleri de dahil olmak üzere toplam 37 şüpheli gözaltına alındı.

OPERASYON DETAYLARI

Hatay merkezli operasyonlarda, Hatay İl Jandarma Komutanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda 28 şüpheli yakalandı. Örgüt üyelerinin, depremzedelere ulaştırılması gereken ilaçları dağıtmak yerine sahte evrak ve faturalarla göstererek haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Bu sahtekarlık sonucunda yaklaşık 2 milyar 250 milyon TL kamu zararı ortaya çıktı. Operasyonlarla birlikte ele geçirilen uyuşturucu haplar, ruhsatsız tabancalar, çeşitli miktarlarda uyuşturucu maddeler ve suçtan elde edilen mal varlıklarıyla birlikte önemli miktarda dövize ve Türk Lirasına el konuldu.

Aydın'da ise Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından 4 ay boyunca yürütülen KOM faaliyetleri sonucunda, Hüseyin Avni Demirkol liderliğindeki suç örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlar neticesinde, uyuşturucu madde ticareti suçunu örgütlü olarak işleyen 9 şüpheli yakalandı. Tutuklanan 2 kişinin yanı sıra, 7 kişinin ise adli süreçleri devam etmektedir.

(İHA)