Konuyla ilgili uyarılarda bulunan seyahat acenteleri, TÜRSAB'a bağlı resmi tur organizasyonlarının tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Tanıtım Kurulu Başkanı İbrahim Halil Kılınç, GAP Kültür Turları'nın başlamasıyla kaçak tur organizasyonlarının arttığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

 TÜRSAB'DAN NET MESAJ: KAÇAK TURLARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Gap Btk Başkanı İbrahim Halil Kılınç

Kılınç, kültür turlarındaki artışla birlikte kaçak tur organizasyonlarında da artış yaşandığını belirterek, geçmişte olduğu gibi bugün de kaçak turlarla etkin bir mücadele vereceklerini ifade etti. TÜRSAB'a üye olmayan organizasyonların kaçak olarak kabul edileceğini ve haksız rekabetle mücadele edileceğini söyledi.

 TÜRSAB BELGESİ OLMAYAN TURLAR KAÇAK KABUL EDİLİYOR

Seyahat acentelerinin belirli kurallara tabi olduğunu ve TÜRSAB belgesi olmadan yapılan turların kaçak olarak değerlendirildiğini vurgulayan Kılınç, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini dile getirdi.

 CEZALARIN CAYDIRICI OLMASI GEREKİYOR

Kaçak turların beraberinde getirdiği risklere dikkat çeken Kılınç, seyahat sigortası olmaması, eksik programlar ve olası kaza durumlarında muhatap bulunmaması gibi sorunlara karşı vatandaşları uyarmıştır. Cezaların caydırıcı olmadığı sürece bu sorunun devam edeceğini belirterek, TÜRSAB'ın yetkilerinin artırılması gerektiğini ifade etmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi