Tokat’ta gece peş peşe korkutan depremler meydana geldi. AFAD Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı. Yetkililerden peş peşe açıklamalar geldi.

Kadooğlu Ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Fatma Şahin'e Ziyaret Kadooğlu Ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Fatma Şahin'e Ziyaret

TOKAT’TA 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

AFAD’dan alınan bilgilere göre, Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 01.06’da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 9.97 kilometre olarak belirlendi.

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat’ta hissedildi.

Tokat’ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06’da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat’ta hissedildi.

Tokat’ta 4.7 Büyüklüğünde Deprem

TOKAT VALİSİ HATİPOĞLU: “OLUMSUZLUK TESPİT EDİLMEDİ”

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki depremde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini duyurdu. Hatipoğlu sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda, “Geçmiş olsun Tokat. Şu an itibariyle bir olumsuzluk tespit edilmedi. Rabbim her türlü afetten ülkemizi korusun” ifadelerine yer verdi.

 BAKAN YERLİKAYA: “TOKAT’TA AN İTİBARİ İLE OLUMSUZ BİR DURUM YOKTUR”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat’ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, Tokat’ta meydana gelen deprem sonrasında gelişmelerin takip edildiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, olumsuz bir durumun olmadığına dikkati çekerek, “Tokat ili Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerine yer verdi.

Bakan Yerli̇kaya “Tokat’ta An İti̇bari̇ İle Olumsuz Bi̇r Durum Yoktur”

TOKAT’TA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİNCİ DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı.

AFAD’ın açıkladığı bilgilere göre saat 01.06’da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35’te 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremin derinliği ise 7 kilometre olarak ölçüldü.

TOKAT’TA EĞİTİM VE ÖĞRETİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi.

Tokat’ta Eği̇ti̇m Ve Öğreti̇me 1 Gün Ara Veri̇ldi̇

Tokat Valiliği gece yaşanan 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada "Tokat ilimiz Sulusaray ilçemizde 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde meydana gelen 2 deprem nedeniyle Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerimizde eğitim ve öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir" denildi.

Kaynak: İHA