Saddam Hüseyin’in son anlarını anlatan bir film için hazırlıklar sürüyor. Beyazperde’nin haberine göre, “Saltburn” filminin yıldızı Barry Keoghan, “Chernobyl” dizisinin yönetmeni Johan Renck’in yeni filmi "Amo Saddam"da başrolü üstlenecek. Film, Will Bardenwerper’in çok satan kitabı ‘The Prisoner in His Palace’ dan uyarlanacak. Kitap, Saddam Hüseyin’in devrilmesinden sonra, yargılanması ve idam edilmesine kadar geçen sürede, onu korumakla görevli bir Amerikan askerinin yaşadıklarını anlatıyor.

Darby Kealey’nin senaryosunu yazdığı film, askerin, Saddam Hüseyin’e nasıl sempati duyduğunu, bombalanmış bir sarayın yüksek güvenlikli bir hapishaneye dönüştüğünü gösteriyor.

“AMERİKAN EMPERYALİZMİNİ SORGULAYACAK”

THR ile film hakkında konuşan Johan Renck, filmin “21. yüzyılı tanımlayan Amerikan emperyalizmini sorgulayacağını” söyledi ve planın, Bağdat’ın 2006’daki “gerçekçi, özgün” bir tasvirini yapmak olduğunu belirtti. Renck, "Amo Saddam"ın "savaş filmlerinin klişeleri"ni içermeyeceğini, bunun “bir hapishane filmi, bir savaş filmi ve neredeyse bir tür korku filmi” olarak türler arası bir film olacağını vurguladı.

Saddam rolü henüz belirlenmedi ancak Renck “bölgeden, Arapça konuşan ve rolü gerçekçi bir şekilde canlandırabilecek çok iyi bir aktör” ile görüşüyor. Renck ve Michael Parets’in yapımcılığını üstleneceği filmin çekimlerine bu sonbaharda başlanacak.