Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete’de yayınlanan yeni karar, 81 ildeki gençleri sevindirdi. İşte detaylar…

GENÇLERE SANAT DESTEĞİ: GENÇKART PROJESİ RESMEN BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Kararı ile hayata geçirilen GençKart projesi sayesinde gençler, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı sanat kurumlarının etkinliklerinden ücretsiz veya indirimli yararlanabilecek. Resmi Gazete’de yayınlanan karar, 81 ildeki gençleri sevindirdi.

81 İLDE GENÇ KART MÜJDESİ!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “GençKart” isimli kültür ve sanat projesi, 18 yaşına giren gençlere 1 yıl boyunca geçerli olacak bir kart veriyor. Bu kart ile gençler, Bakanlığın müze ve ören yerleri, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Alanları İşletme Müdürlüğü ve İstanbul Atatürk Kültür Merkezi İşletme Müdürlüğünün düzenlediği sanat etkinliklerine ücretsiz veya indirimli olarak katılabilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

GençKart projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 26 Eylül 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında açıklanmıştı. Erdoğan, 18 yaşına giren gençlere 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere GençKart vereceklerini söylemişti.

GENÇLERİN KÜLTÜR VE SANATA İLGİSİ ARTACAK

GençKart projesi, gençlerin kültür ve sanata olan ilgisini ve erişimini artırmayı amaçlıyor. Proje sayesinde gençler, sanatın farklı alanlarını keşfedebilecek, sanatçılarla tanışabilecek, sanatsal faaliyetlere katılabilecek. Proje, aynı zamanda gençlerin kişisel gelişimine, yaratıcılığına ve kültürel zenginliğine katkı sağlayacak.

Muhabir: Bahri Uçar