Bugüne kadar 4 proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Onurlu, “En son ‘Bağlama ve Eğitim Bizden Öğrenmek Sizden’ projesini yaptık. Bu proje kapsamında toplamda 10 kurs açtık. Çok büyük rağbet olduğundan dolayı bu projemizi yeniden hayata geçireceğiz” dedi.

PROJEMİZ AYNI İSİMLE DEVAM EDECEK

Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Kahramanmaraş depremlerinde etkilenen illerde hayata geçirilen “Bağlama ve Eğitim Bizden Öğrenmek Sizden” projesi Nisan ayında sona erecek. Ancak yoğun bir katılım gösterildiğinden proje aynı isimle Temmuz ayının sonuna kadar devam edecek. 

BUGÜNE KADAR 4 PROJE YAPILDI

Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Kahramanmaraş depremlerinde etkilenen illerde Mozaik Türkiye’nin Kardeşliği’ , ‘Yıkılan Hayallere Bir Umut’ ve ‘Asrın Felaketi Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ projelerinin yanı sıra ‘Bağlama ve Eğitim Bizden Öğrenmek Sizden’ projesi hayata geçirildi. Bu projeler kapsamında depremde enstrümanları enkaz altında kalan müzisyenlere enstrüman dağıtıldı, konteynerlerde yaşayan vatandaşlara konserler verildi.

250 KURSİYERE 250 BAĞLAMA DAĞITILDI

Bağlama ve Eğitim Bizden Öğrenmek Sizden’ projesini büyük bir rağbet gösterildiğini kaydeden Onurlu, “Gaziantep ve Hatay’da birer kurs açıp 25 adet enstrüman dağıtımı gerçekleştirmeyi düşünüyorduk fakat talep çok olunca vatandaşlarımızı üzmemek için iki kurs açtık. Nisan ayına kadar devam edecek proje kapsamında 250 adet bağlama dağıttık. Lakin çok büyük ilgi gören projemizi aynı isimle yeniden sürdüreceğiz. Temmuz ayına kadar devam edecek bu proje kapsamında yine 250 kursiyere 250 adet bağlama dağıtımı gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.

Onurlu, “Kahramanmaraş depremleri sonrasında ‘Mozaik Türkiye’nin Kardeşliği’ projesini yaptık. Bu projemizde 81 ilden sanatçılarımızın video klipleri yer aldı. Amacımız ise kardeş olduğumuzu vurgulamaktı. Sonrasında ise ‘Yıkılan Hayallere Bir Umut’ projesi kapsamında evi yıkılan ve enstrümanı enkaz altında kalanlara enstrüman dağıtımı gerçekleştirdik. Daha sonra ‘Asrın Felaketi Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ projesi kapsamında da deprem bölgesinde konteynerde yaşamını sürdüren halkımıza yönelik konserler düzenledik” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi