SPK’dan onay alan ve 30 Nisan-2-3 Mayıs 2024 tarihlerinde talep toplama işlemi gerçekleştiren Koton Mağazacılık halka arzının sonuçları açıklandı. Peki, KOTON kaç lot verdi, borsada ne zaman işlem görecek? İşte detaylar…

KOTON HALKA ARZ SONUÇLARI AÇIKLANDI

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) onay alan ve geçtiğimiz hafta 30 Nisan-2-3 Mayıs 2024 tarihlerinde talep toplaması gerçekleşen Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (KOTON) halka arzının sonuçları açıklandı. KOTON kaç lot verdi? Koton halka arzı borsa ne işlem görmeye başlayacak? İşte detaylar…

Koton Mağazacılık Tekstil San. ve Tic. A.Ş. halka arzında talep toplama işlemlerinin sona ermesinin ardından gözler, halka arz sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrilmişti. 30,50 TL hisse fiyatıyla halka arz olan KOTON’un halka arz sonuçları açıklandı.

KOTON KAÇ LOT VERDİ?

4,1 milyar TL olarak açıklanan halka arz büyüklüğü ile Koton halka arzına 3.473.380 Kişi/Kurum katıldı. Buna göre; bireysel yatırımcıya en çok 34 adet (1.037 TL) lot dağıtımı yapıldı.

KOTON BORSADA NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Koton halka arzının sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler Koton’un bora işlem göreceği tarihe çevrildi. Peki koton borsada ne zaman işlem görecek?

Koton hissesinin işlem göreceği tarih henüz açıklanmadı ancak “KOTON” kodu ile Yıldız Pazar'da işlem görecek Koton hissesinin bu hafta Çarşamba, Perşembe veya Cuma günü işlem görmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili İş Yatırım'dan yapılan KAP açıklaması şöyle:

"Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (“Şirket”) paylarının halka arzına ilişkin talep toplama işlemleri, 30 Nisan ve 2-3 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşmiştir.

Şirket’in 1 TL nominal payları 30,50 TL fiyattan halka arz edilmiş olup, 136.600.000 TL nominal değerli payların satışı sonucunda halka arz büyüklüğü 4.166.300.000 TL olarak gerçekleşmiştir.

Halka arzda,

* Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar ve Şirket Çalışanlarından Oluşan Yatırımcılar’a tahsis edilen payların 1,4 katı ve

* Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar’a tahsis edilen payların 4,8 katı talep toplanmıştır.

Böylece, halka arzda planlanan tahsisatın toplam 1,9 katı talep toplanmıştır.

Halka arz sonucunda, 3.471.254 adedi Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar, 1.965 adedi Şirket Çalışanlarından Oluşan Yatırımcılar ve 161 adedi Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar olmak üzere, toplam 3.473.380 yatırımcıya dağıtım yapılmıştır."

Muhabir: Bahri Uçar