İslami Değerler Akademisi (İDEA) Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Güneydoğu Anadolu bölge temsilciliği ve Gaziantep il temsilciliği açıldı. Açılışa; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Abdulkadir Sökücü, İslami Değerler Akademisi (İDEA) Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Başkanı Mustafa Yıldız, İDEA Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Necmettin Şekeroğlu, İDEA Gaziantep İl temsilcisi Ahmet Hasan Atar ve davetliler katıldı. 

Gaziantep'in Yeniden İmar ve Konut Sorunu Ele Alındı Gaziantep'in Yeniden İmar ve Konut Sorunu Ele Alındı


GAZİANTEP HALKININ DESTEĞİNE GÜVENİYORUZ

 İDEA Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Necmettin Şekeroğlu

İDEA Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Necmettin Şekeroğlu açılışta yaptığı konuşmada, İDEA'nın 40 yıllık kadim dostluklar üzerine kurulu yolculuğunu vurguladı. 
Şekeroğlu, İDEA'nın paylaşma, yardımlaşma ve fedakarlık gibi insani değerleri kucakladığını belirterek, Gaziantep halkının desteğine güvendiklerini ifade etti. Şekeroğlu, “5-6 yıl önce bir 3-5 kişinin araya gelerek Afrika’nın en mazlum köşesinde başlayan iyilik hikâyesi yazılmaya devam ediyor.  Bu hikâyenin 40 yıllık kadim dostluklar üzerine bina edildiğini söylemem gerekiyor. İslami değerler akademisi olan idea çalışmalarına başlayan bu ekip uzun bir yolculuk ile akademi çatısı altında kazanmış olduğu değerlerin yani paylaşmanın, yardımlaşmanın ve fedakârlıkların ete kemiğe bürünmüş halidir. İdea bizim idealimiz olmuştur. Yeryüzünün neresinde olursa olsun mazlum insanların yardımına koşmak idealimiz olmuştur. 6 Şubat depremlerinde üstlenmiş olduğumuz misyonun üstesinden gelerek bölgede adeta can simidi olduk. Bugün ise Filistinli kardeşlerimize yarımların ulaştırılmasında önemli bir köprü oluşturduk ve devam edeceğiz. 4 yıldır sürdürmüş olduğum Kilis bölge temsilciliği görevimi Mustafa Demirbilek’e devrederek, Gaziantep bölge temsilciliğine başlamamı isteyen Genel başkanım Mustafa Yıldız’a beni bu göreve layık gördüğü için minnettarım. Bundan sonra Gaziantep temsilcisi Ahmet kardeşim ile birlikte Güneydoğu Anadolu’da idea hikâyesinin kahramanları olmak istiyoruz. Bu süreçte Gaziantepli kardeşlerimizin bizlere destek olacağından şüphemiz yoktur. Bu bölgede faaliyet gösteren STK, vakıf ve derneklerimize destek olmak borcumuzdur.” dedi. 


HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Abdulkadir Sökücü, İDEA'nın çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtti.  Belediye olarak ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Sökücü, Gaziantep halkının İDEA'ya destek olacağına olan inancını dile getirdi.


GAZİANTEP'İN YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA RUHUNU ÖNEMSİYORUZ

slami Değerler Akademisi (İDEA) Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Başkanı Mustafa Yıldız

İslami Değerler Akademisi (İDEA) Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Başkanı Mustafa Yıldız ise Gaziantep'in yardımlaşma ve dayanışma ruhunu önemsediklerini vurguladı. Yıldız, İDEA'nın odak noktasının Afrika olduğunu belirtirken, Gaziantep'teki çalışmalara da önem verdiklerini ifade etti. Yıldız, “Bugün bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Balta girmemiş ormanlar aya da çöllere girdiğimizde bizden başka kimse gelmemiştir dediğimiz yerlerde Türkiye’den bir STK’nın orada daha önce çalıştığını görmek bizleri çok mutlu ediyor. Tüm bunlar gerçekten çok güzel şeyler. Gaziantep çok bereketli bir bölge burada yardımlaşmaya gönül vermiş vatandaşlarımız var. Gaziantep’te bize düşen her türlü yardım ve dayanışmayı devam ettireceğiz. Bir hususa dikkat çekmek istiyorum bizim kilit noktamız Afrika’dır. Ancak Gaziantep’te de yürütülen çalışmalara her türlü yardım ve desteği sunacağız.” şeklinde konuştu.

Muhabir: MEHMET FENER