HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Arapça tabelaları kaldıran CHP’li belediye başkanlarına çağrıda bulundu.

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen Bursa ve Kilis Belediyesi'nde ilk icraat olarak kentteki Arapça tabelalar indirilmek oldu.

CHP'li Bursa Büyükşehir ve Kilis Belediyesi’nin Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde bulunan Arapça tabelaları kaldırmasına tepkiler sürerken bir tepki de  HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir’den geldi.   

Hüda Par’lı Demir’den Chp’li Başkanlara Çağrı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde Büyük Değişim Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde Büyük Değişim

EĞER SÖZÜNÜZDE SAMİMİYSENİZ İNGİLİZCE, RUSÇA VE ÇİNCE TABELALARINI DA KALDIRIN

CHP’li belediye başkanlarına çağrıda bulunan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,

“Seçim sonrası başta Kilis ve Bursa belediyeleri olmak üzere kimi belediyeler ilk icraatları olarak işe Arapça tabelaları kaldırmakla başlamışlar.

Halkın hizmet etmek için seçtiği bu belediyeler Yabancı tabelaları kaldıracağız derken nedense sadece Arapça tabelaları kaldırıyorlar.

Eğer sözünüzde samimiyseniz bu ırkçı tutumunuzu İstanbul ve Antalya başta olmak üzere diğer illerdeki İngilizce, Rusça ve Çince tabelalarını da kaldırarak gösterin bakalım…” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Bahri Uçar