6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde Gaziantep’te hasar alan ve kullanılamaz hale gelerek yıkılmayı bekleyen birçok bina tehlike saçmaya devam ediyor. Tamamen boşaltılmış bu binalar atıl bir halde bekleyişini sürdürüyor.

HASARLI BİNALAR TEDİRGİN EDİYOR

Atıl halde bulunan binalar birçok farklı amaçla kullanılıyor. Özellikle intihar etmek için çatısına çıkılmasının yanı sıra binanın içinde ateş yakılması durumları da görülüyor. Bu açıdan vatandaşları tedirgin eden bu binalar, hasarlı olmasından ve henüz yıkılmamasından kaynaklı olarak içerisinde birileri varken yıkılabilmesi ihtimali de korkutuyor.

Bütün vatandaşlar bu binaların en kısa zamanda yıkılmasını talep ederken, henüz devlet tarafından yıkılmadan bu binanın herhangi bir öncü ya da artçıda yıkılabilmesi durumu da göz önünde bulunduruluyor. Bütün bunlar hesap edildiğinde vatandaşlar yetkililerin bu konuda gerekli adımları atması gerektiğini savunuyor.

YENİ ANATOLİAN VAKALARI OLABİLİR

Bina2

Birçok vatandaş ikinci bir Anatolian Otel vakasının yaşanmasından da korkuyor. Geçmiş dönemde boşaltılan ve kullanılamaz hale gelerek, tam bir intihar noktası haline gelen Anatolian Otel, Türkiye ve Gaziantep’te birçok kez intiharlarla gündeme gelmişti. Bu kadar sık yaşanan intihar vakalarının ardından yetkililer Anatolian Otel’in yıkılması için gerekli adımları atmıştı. Bunun yanı sıra, Anatolian Otel’de çıkan yangınlar da vatandaşları tedirgin etmişti.

Depremden kaynaklı kullanılamaz hale gelen atıl binaları gören vatandaşlar ise tam olarak bunu düşünüyor. Gaziantep’te birçok bina bu haldeyken, yeni Anatolian Otel vakalarının yaşanması herkesi korkutur hale geldi.

Muhabir: MEHMET FENER