Gaziantep’te Kuyumcular Vatandaşları Altın Alırken Dikkat Etmeleri Yönünde Uyardı Gaziantep’te Kuyumcular Vatandaşları Altın Alırken Dikkat Etmeleri Yönünde Uyardı

Gaziantep Islahiye'de, tarımın çeşitlendirilmesi adına önemli bir adım atıldı. 10 bin dönüm araziye yayılan bezelye tarlalarında hasat sezonu başladı. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, bezelyenin ekiminden hasadına kadar süreci yakından takip ediyor.

İçerdiği yüksek protein değeriyle dikkat çeken bezelye, yeşil sebze olarak tüketiminin yanı sıra konserve ve dondurulmuş şekillerde de değerlendiriliyor. Tarlada kalitesine göre 8 ile 10 lira arasında alıcı bulan bezelye, bölge çiftçileri için önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor.

Islahiye'ye bağlı birçok mahallede, toplamda 10 bin dönüm arazide bezelye ekimi gerçekleştirildi. Bu mahalleler arasında Yukarıbilenler, Kazıklı, Şerikanlı, Çolaklar, Kalaycık, Kırıkçalı, Altınüzüm, Boğaziçi, Yolbaşı ve Arfalı bulunuyor. Bezelye hasadının bölgedeki tarımsal çeşitliliği ve ekonomiyi olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Muhabir: Mansur Yalvaç