"Dervişin Yolculuğu" adını taşıyan sergi, sanatsal, siyasal, mimari ve estetik boyutlarıyla büyüleyici bir deneyim sunuyor.

SANAT VE TASAVVUFUN BÜYÜLEYİCİ BULUŞMASI

Dervi̇şi̇n Yolculuğu Sergi̇si̇ Sanatseverlerle Buluştu

Sergi, Erkan Doğanay'ın küratörlüğünde ve Beyoğlu Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanmıştır. Türkiye'nin doğusunu batısıyla buluşturan İstanbul'da, tasavvufun derin izlerini ve sanatın etkileyici dokusunu gözler önüne seriyor. Serginin amacı, İstanbul'un entelektüel ve tinsel köprüsü olan inanç yaşamını ve tasavvufu anlatmak, bu zengin mirası sanatsal bir dille aktarmaktır.

BAŞKAN ŞAHİN'İN AÇILIŞ KONUŞMASI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, serginin açılış töreninde önemli bir konuşma yaptı. Şahin, geçmişle bugünün buluştuğu bu özel etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Serginin, ziyaretçilere ilham vereceğine inandığını belirten Şahin, herkesi sergiyi görmeye davet etti.

KÜLTÜRÜN VE SANATIN İZLERİ

Dervi̇şi̇n Yolculuğu Sergi̇si̇ Sanatseverlerle Buluştu

Sergide, İstanbul'un eşsiz atmosferinde şekillenen tasavvuf kültürü ve tekke yaşamı detaylı bir şekilde inceleniyor. Bu kültürün günlük hayata nasıl yansıdığı, giyim kuşamdan sanat eserlerine kadar geniş bir yelpazede ele alınıyor. Sergide, nakış, hat, tezhip gibi geleneksel sanat dallarının yanı sıra giyim üretiminden el sanatlarına kadar çeşitli alanlarda eserler sergileniyor.

BENZERSİZ BİR SANAT DENEYİMİ

"Dervişin Yolculuğu" sergisi, Gaziantep'te sanatseverleri bekliyor. İstanbul'un mistik atmosferini ve zengin kültürünü keşfetmek isteyen herkesi sergiyi ziyaret etmeye davet ediyoruz. Sergi, 12 Nisan tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Bu benzersiz etkinliği kaçırmayın!

Editör: Aylin Cıkcık